Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В чергу за доларами: як українці можуть купити валюту в банках

Процедура купівлі готівкової іноземної валюти в банках зараз проходить в порядку живої черги та за наявності певних умов

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Для купівлі валюти в банках існують певні умови

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть купувати іноземну валюту кількома способами. Наприклад, вони можуть обміняти гривні на долари в обмінних пунктах, на чорному ринку або звернутися до відділення банківської установи. Щодо курсу, то, як правило, в банках він найвигідніший, тому кількість валюти там може бути обмеженою.

Сайт Pro Гроші розповідає, як купувати долари в банках та які є умови.

Купівля валюти в касах банку

Обмін валют в касах банківських установ наразі проходить в порядку живої черги та лише за умови наявності необхідної валюти в касі відділення банку. Проте, оскільки в таких фінустановах курс валют вигідніший, ніж в обмінниках, там можуть спостерігатися проблеми з фактичною наявністю валюти.

Тож, перед тим, як купувати долари або іншу валюту, можна подзвонити на гарячу лінію банку та дізнатися чи є вона в наявності.

Українці які хочуть купити валюту в еквіваленті до 400 000 гривень зможуть зробити це швидко та без надання певних документів, однак, якщо валютообмін перевищує 400 000 гривень в еквіваленті, то клієнту потрібно буде надати документи, що підтверджують особу – паспорт громадянина України та РНОКПП.

Зазвичай в банках рідко зустрічається інша іноземна валюта, окрім долара та євро, тому серед умов купівлі валюти можна також побачити:

  • мінімальний номінал іноземної валюти для валютообміну – 1 долар, 5 євро;
  • бронь готівки для обміну валюти недоступна;
  • валютообмін проводиться однією сумою без дроблення на декілька операцій.

Як купити долари через "Приват24"

Після того, як НБУ змінив правила продажу безготівкової валюти, банківські установи запровадили послугу купівлі іноземної валюти онлайн. Наприклад, українці можуть купити долари в ПриватБанку лише за допомогою мобільного додатку.

Для цього потрібно виконати кілька простих кроків:

  • зайти в мобільний додаток;
  • натиснути на курс валют (знаходиться в верхній частині головної сторінки);
  • обрати валюту;
  • ввести необхідну суму;
  • натиснути кнопку "Купити";
  • у новому вікні обрати банківську карту, з якої буде знято гривні, та банківську карту, на яку буде зараховано іноземну валюту.

Якщо у клієнтів банку немає валютної картки, то її також можна оформити в "Приват24" й ця процедура займає лише кілька секунд.

Раніше ми розповідали, як міняти долари, щоб не втратити гроші. Також ми писали, де українцям категорично не можна купувати валюту. Більше про валютний ринок в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.