Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнтка ПриватБанку втратила 500 доларів – куди можуть зникнути ваші гроші

Жінка не встигла перевипустити картку, як та стала джерелом заробітку шахраїв, хоча підтвердження списань не було

Фото: УНІАН, ПриватБанк/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнтка ПриватБанку втратила кошти з картки через шахраїв

Фото: УНІАН, ПриватБанк/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці дедалі частіше скаржаться на службу безпеки ПриватБанку, яка пропускає сумнівні платежі. Одна з клієнток розповіла про списання на користь сайту з продажу авіаквитків. Але вона нещодавно перевипустила картку і майже ніде нею не користувалася.

Відгук опублікували на порталі Мінфін.

Користувачка, зареєстрована під ніком MarIaDun, у липні забрала з відділення нову пластикову картку після перевипуску. Застосовувати її за призначенням почала у серпні, наприкінці місяця підключила кредитну лінію. Але на початку жовтня стала жертвою аферистів, які здійснили кілька списань на користь порталу з продажу авіаквитків Spirit Air.

Загалом втрата склала більше 500 доларів. За словами клієнтки ПриватБанку, вона жодного разу не отримала сповіщення про підтвердження платежів і дізналася про крадіжку вже по факту, коли побачила мінус на рахунку.

"Підозрюю, витік даних саме з Привату. Мені завжди приходять запити підтвердити списання навіть найменших сум, а тут були намагання зробити більше 10 платежів. Деякі вдалі, деякі ні, і по жодному не було запитів ані в додатку, ні в SMS з кодом. Написала заяву на повернення в банк і в кіберполіцію, але дивлюсь на відгуки тут і стає неприємно", – розповіла жінка.

У відповідь на скаргу представники фінансової установи написали стандартну інформацію щодо передання особистих даних стороннім особам і терміни розгляду заяв про повернення коштів. Залежно від регламенту платіжної системи, розгляд подібних справ може зайняти від 45 до 120 днів.

Як зберегти свої персональні банківські дані

Базові правила безпеки однакові для всіх фінансових установ і власників платіжних карток. Не лише банки повинні гарантувати збереження особистої інформації, але й клієнти мають робити все можливе, щоб кошти не опинилися в руках шахраїв. Традиційні правила безпеки включають такі поради:

  • не записувати PIN-код від картки і пароль від банківських застосунків на папір, тримаючи його в гаманці;
  • не повідомляти дані сторонній особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку (така ситуація неприйнятна і свідчить про дії аферистів);
  • не завантажувати документи і різні файли з підозрілих сайтів, вони можуть виявитися фішинговими;
  • встановити ефективні засоби антивірусного захисту на всі пристрої, де є доступ до банківського мобільного додатку чи платіжних інструментів;
  • вигадати складні паролі та не використовувати однакові комбінації для сайтів;
  • підключити двофакторну автентифікацію;
  • слідкувати за дозволами, які вимагають мобільні додатки під час встановлення на смартфон.

Українці повинні знати, що СVV код, термін дії картки та її номер можуть стати відомі зловмисникам не тільки з необережності власників, але й за допомогою доволі витончених методів. Тому потрібно здійснювати комплексний захист телефону і карток, щоб не допустити втрати власних коштів.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк створив сервіс для підприємців і розповідав, як він допоможе вести бізнес. Також ми повідомляли, що українці можуть безплатно користуватися новим сервісом Приватбанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.