Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Кабмін змінив принцип виплат деяким військовим: скільки отримуватимуть захисники

Розповідаємо, які зміни запровадив уряд та які суми тепер отримуватимуть деякі військовослужбовці

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деяким військовослужбовцям оновили механізм виплат

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Кабінет міністрів України у п'ятницю, 15 вересня, вніс зміни до постанови №168. Таким чином були переглянуті виплати деяким військовим та встановлені щомісячні винагороди.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі.

Скільки отримуватимуть військові

Він зазначив, що тепер керівникам та інструкторам-викладачам навчальних частин, центрів й підрозділів щомісячно виплачуватиметься грошова винагорода у розмірі від 15 000 до 30 000 гривень та залежатиме від посади.

Були внесені зміни також в порядок нарахування виплат пораненим захисникам, яких було визнано непридатними до служби з переоглядом через 6-12 місяців, та які були зараховані у розпорядження відповідних командирів.

Такі військовослужбовці зможуть отримувати заробітну плату за останньою займаною посадою у повному обсязі, але без додаткових премій. Після перебування у розпорядженні понад два місяці, захисники щомісяця отримуватимуть оклад за військовим званням, надбавку за вислугу років та додаткову грошову винагороду у розмірі 20 100 гривень.

Кому перераховуватимуть грошове забезпечення полонених або зниклих безвісти захисників

Тепер грошове забезпечення осіб рядового та керівного складу служби цивільного захисту, які потрапили в полон або зникли безвісти за особливих обставин, перераховуватимуть їхнім родинам. Винятком є лише силовики, які здалися в полон добровільно. Це передбачає законопроєкт №9638.

Також в законопроєкті йдеться про:

  • вдосконалення порядку виплати одноразової грошової допомоги під час звільнення з військової служби;
  • уточнення порядку виплати компенсації силовикам за невикористані дні відпусток;
  • уточнення порядку виплати компенсації за невикористані дні відпусток у разі загибелі (смерті) силовиків.

Оскільки зараз захисники не можуть повноцінно використати нараховані відпустки, пропонується виплачувати також грошову компенсацію за дні не відгуляної відпустки.

Хто з військових може отримати одразу дві зарплати

Йдеться про чоловіків, за якими після мобілізації зберігаються робочі місця. Таким чином роботодавець може за власним бажанням продовжувати й надалі нараховувати заробітну плату.

За яких умов це можливо, читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, що військові мають право отримати додаткові виплати. Також ми писали, які виплати отримають військовослужбовці у вересні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.