Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Додаткові виплати на амуніцію: хто з військових зможе отримати кошти

Розповідаємо, хто з українських військовослужбовців може отримати додаткові виплати

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Військові можуть отримати виплати на амуніцію

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Військові Збройних сил України регулярно отримують заробітну плату та премії. Проте, крім них, також існують додаткові виплати. Одна з яких — на амуніцію.

Про це повідомив мер міста Коломия Богдан Станіславський.

Хто зможе отримати виплати на амуніцію

За словами голови Коломийської міської адміністрації, із бюджету громади було виділено 37 мільйонів гривень для адресної допомоги українським військовослужбовцям. На одного військового розраховано 15 тисяч гривень.

"Таке рішення прийняли сьогодні на сесії разом із депутатами. Ці кошти – матеріальна допомога нашим військовим на придбання амуніції та інших необхідних речей. Загалом з бюджету громади ми передбачили 37 мільйонів гривень для адресної допомоги захисникам та захисницям", — заявив мер міста Коломия.

До слова, для того, щоб військовий Збройних сил України зміг отримати виплати на амуніцію, йому потрібно буде подавати заяву у ЦНАП. При цьому Станіславський не уточнив, які документи знадобляться. В підсумку мер зазначив, що міська рада і надалі продовжує підтримувати воїнів.

Зміни щодо виплат українським полоненим

Також ми раніше писали про те, що представники Верховної Ради України затвердили зміни щодо виплат полоненим військовослужбовцям. Так, за словами народного депутата Ярослава Железняка, після прийняття закону отримати гроші полоненого бійця ЗСУ зможе його сім'я. Зокрема, серед можливих претендентів будуть:

  • дружина (або чоловік) військовополоненого (військовополоненої);
  • діти військового, що перебуває у полоні;
  • батьки;
  • опікуни, піклувальники та інші особи.

Зазначається, що сім'я такого військовослужбовця зможе кожного місяця отримувати виплати у розмірі 100 тисяч гривень.

Крім того, зазначимо, що без виплат залишаться близькі тих військових, які самовільно залишили своє місце служби або ж добровільно здалися в полон.

Зазначимо, раніше ми повідомляли про те, яких збитків завдала Росія нашій державі через окупацію Криму. Також ми писали, що Рада пропонує запровадити відстрочку для деяких українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.