Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Військові мають право отримати додаткові виплати – на які суми розраховувати

Розповідаємо, як військовий може отримати доплату під час відпочинку

Фото: Генштаб ЗСУ, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Військовослужбовцям можна отримати гроші під час відпустки

Фото: Генштаб ЗСУ, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Після повномасштабного вторгнення в Україні значно зросла кількість військових. Держава намагається максимально підтримувати захисників, тому пропонує досить вигідну заробітну плату. Разом з тим, влада також підготувала для військових всілякі додаткові виплати. Наприклад, під час відпочинку можна отримати оздоровчі.

Про це повідомляють на сайті Міністерства оборони "Турбота".

Грошова допомога для оздоровлення – це виплата в розмірі місячного грошового забезпечення відповідно до займаної військовослужбовцем посади, яка виплачується щороку, незалежно від матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань.

Виплати надаються у разі вибуття в щорічну основну відпустку повної тривалості або в другу частину щорічної основної відпустки (зокрема в дозволених випадках за невикористану відпустку за минулі роки), або без вибуття у відпустку на підставі наказу командира військової частини.

Як отримати доплату

Щоб отримати оздоровчі виплати, військовому необхідно подати рапорт на ім'я безпосереднього командира. Завантажити зразок даної заяви можна на сайті Міністерства оборони "Турбота" (додаток 18).

Як військовим нараховують виплати у вересні

Під час позачергового засідання 9 серпня уряд ухвалив постанову, яка внормовує питання щомісячних доплат для військовослужбовців.

Наразі стало відомо, що 50 тис. гривень будуть платити тим військовим, які здійснюють оперативне управління військовими частинами та підрозділами на відстані.

"З’явилось поняття виплати 50 тисяч гривень тим, хто виконує бойові завдання в складі, як правило, військового управління, штабу, – це ті, хто здійснює оперативне управління підрозділами. Перелік цих органів буде визначено головнокомандувачем ЗСУ чи начальником Генштабу", – пояснив адвокат Роман Лихачов.

Своєю чергою, 100 тис. гривень отримають ті, хто безпосередньо бере участь у бойових діях, а також медики, які працюють у районах ведення бойових дій.

Крім того, строковики отримуватимуть 6 тис. гривень щомісячної доплати, а для курсантів розмір доплат становитиме 2,35 тис. гривень.

Раніше ми писали, як отримати додаткову виплату на амуніцію. Також повідомляли, які правила планують змінити для отримання статусу учасника бойових дій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.