Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Для деяких військових змінили принцип виплат: кого торкнеться

Розповідаємо, кому перераховуватимуть грошове забезпечення полонених або зниклих безвісти захисників

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні змінюються правила нарахування виплат деяких військових

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні ухвалили законопроєкт №9638, який передбачає посилення соціального захисту полонених та зниклих безвісти військовослужбовців, правоохоронців та деяких інших осіб. Зокрема, уряд вирішив питання щодо грошового забезпечення таких захисників.

Про це повідомила голова Комітету ВР із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, очільниця партії "Слуга Народу" Олена Шуляк.

Про що йдеться в законопроєкті

Документ передбачає збереження грошового забезпечення осіб рядового та керівного складу служби цивільного захисту, які потрапили в полон або зникли безвісти за особливих обставин, та виплату заробітної плати таких захисників їхнім родинам. Винятком є лише силовики, які здалися в полон добровільно.

Загалом в законопроєкті йдеться про:

  • вдосконалення порядку виплати одноразової грошової допомоги під час звільнення з військової служби;
  • уточнення порядку виплати компенсації силовикам за невикористані дні відпусток;
  • уточнення порядку виплати компенсації за невикористані дні відпусток у разі загибелі (смерті) силовиків.

За словами Олени Шуляк, під час війни захисники не можуть повноцінно використати нараховані відпустки, тому автори законопроєкту пропонують виплачувати грошову компенсацію за дні не відгуляної відпустки.

"У разі якщо службовець помер чи загинув, гроші отримають його батьки, дружина, чоловік чи діти", – зазначила народний депутат.

Які додаткові виплати можуть отримати військові

Захисники мають право на отримання грошової допомоги для оздоровлення під час відпустки. Вона виплачується щороку, незалежно від матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань, у розмірі місячного грошового забезпечення.

Отримати додаткову виплату військові можуть у разі вибуття в щорічну основну відпустку повної тривалості або в другу частину щорічної основної відпустки, чи без вибуття у відпустку на підставі наказу командира військової частини.

Раніше ми розповідали, що українські військові можуть отримати ще один вид виплат. Також ми писали, як захисникам в Україні нараховують виплати у вересні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.