Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Банкомати Ощадбанку можуть "вкрасти" ваші гроші: скільки доведеться чекати повернення

Вкотре банкомат Ощадбанку через збій у системі не видав кошти, зате списав їх з платіжної картки користувача

Фото: Ощадбанк/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Банкомат Ощадбанку може не видати гроші, але зняти суму з картки

Фото: Ощадбанк/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Клієнт ПриватБанку мав намір зняти кошти з картки через банкомат Ощадбанку. Але установка видала збій та не виконала операцію. Зате з рахунку чоловіка сума зникла. А час очікування повернення фінансів надто розмитий.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком bogdan1395, розповів, що намагався отримати готівку в сумі5 500 грн через банкомат Ощадбанку в Києві. Але під час роботи на екрані з’явилося повідомлення про скасовану операцію, картка клієнта вийшла назовні. Чоловік не одразу помітив, що з рахунку вказана сума списалася.

Коли виявив проблему, то зателефонував на гарячу лінію ПриватБанку (картка видана саме цієї фінансовою установою). Оператор порекомендував зачекати трохи, обіцяючи, що скоро відбудеться повернення. У випадку довгого очікування потрібно писати заяву.

"Я так і зробив, зателефонував на Приват, голосовий помічник начебто оформив заяву, надійшло перше СМС, що потрібно чекати 120 днів, через деякий час отримав друге СМС, що заява прийнята в обробку і варто чекати 10 днів. Мене не влаштували ці терміни, але оператор заспокоїв, що гроші можуть повернуться в найближчі години або хвилини", – розповів чоловік.

Очевидно, своїх коштів він не отримав. У ПриватБанку запевнили, що потрібно чекати інкасації для виявлення надлишкових коштів. Просто так автоматичного повернення відбутися не може. Щодо термінів, то в Ощадбанку це орієнтовно 3 дні.

У відповідь на скаргу користувачі порталу відмітили, що краще не знімати великі суми в банкоматах Ощадбанку. Якщо є необхідність отримати готівку, бажано розбити операції на кілька дрібних, щоб не виникало подібних проблем.

Картки Ощадбанку діятимуть до кінця року

Раніше ми розповідали, що Ощадбанк вирішив автоматично продовжити терміни дії карток до 31 грудня 2023 року. Мова про платіжні засоби, час завершення активації яких припав на період після лютого 2022 року.

"У зв’язку з воєнним станом для зручності клієнтів Ощадбанк продовжив термін дії всіх платіжних карток, у тому числі для внутрішньо переміщених осіб. Якщо нову картку вже перевипущено, будь ласка, зверніться до відділення для її отримання у зручний час", – йдеться у повідомленні на офіційному сайті.

Всі картки залишаться дієвими, ними можна буде користуватися повноцінно:

  • оплачувати покупки;
  • платити за комунальні послуги;
  • знімати готівку в банкоматах;
  • поповнювати через термінали та ін.

Необхідності відвідувати відділення для отримання нового пластику до кінця року не виникне.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Ощадбанк почав оформлення спеціальних карток і розповідав, для чого вони потрібні українцям. Також ми повідомляли, без якого документа у відділення Ощадбанку для оформлення картки можна не йти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.