Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ощадбанк почав оформлення спеціальних карток – для чого вони потрібні українцям

На рахунок можна отримати від держави до 200 000 грн на купівлю матеріалів чи замовлення послуг підрядників

Фото: Денис Шмигаль/Telegram, Ощадбанк/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Ощадбанк розпочав оформлювати картки "єВідновлення"

Фото: Денис Шмигаль/Telegram, Ощадбанк/Facebook. Колаж: Pro Гроші

Державний Ощадбанк почав оформлення віртуальних карток для зарахування коштів у рамках програми "єВідновлення". Фінансування можна витратити на ремонт житла, пошкодженого внаслідок бойових дій. Відкриття спеціального рахунку здійснюється в мобільному додатку.

Про це повідомила пресслужба Ощадбанку на офіційному сайті.

Отримати цифрову картку легко, достатньо здійснити певний алгоритм дій:

  • сповістити про пошкоджене майно на порталі "Дія", якщо не зробили це раніше;
  • авторизуватися в Ощад24/7, відкрити розділ "Замовити картку";
  • у переліку доступний варіантів обрати єВідновлення і підтвердити замовлення;
  • заявку на отримання виплати подати в мобільному застосунку "Дія" шляхом "Послуги" – "єВідновлення" – "Подати заяву про виплату".

Щоб процедура зарахування коштів пройшла успішно, варто провести огляд житлового майна спеціальною комісією, яка оцінить ступінь пошкодження і визначить суму, необхідну для ремонту. Далі залишається дочекатися, поки надійде сповіщення про рішення комісії та відбудеться виплата на картку.

Нагадаємо, розплатитися коштами в рамках програми можна тільки з тими магазинами і компаніями, які є учасниками "єВідновлення". Зняти готівку заборонено, поповнювати самостійно чи здійснювати перекази з картки також не можна. Щоб успішно оформити виплати, потрібно, аби житло знаходилося на деокупованій території.

Українцям дається 12 місяців з моменту зарахування суми для того, щоб її витратити на цільові потреби. Після завершення терміну залишок коштів автоматично повертається до бюджету.

Старт другого етапу програми "єВідновлення"

1 серпня в Україні почали реалізовувати другий етап державної програми. Він відрізняється від першого можливістю витратити кошти не на ремонт, а на купівлю нового житла, якщо вашу нерухомість повністю знищили внаслідок війни. Умови отримання відшкодування такі:

  • квартира чи будинок зруйновані через бойові дії після 24 лютого;
  • житло неможливо відновити (встановлює комісія);
  • нерухомість, запланована до купівлі, розміщена на неокупованій території.

Компенсація надаватимуть у формі електронного житлового сертифіката, який дозволить придбати квартиру на первинному чи вторинному ринку. Причому уряд не буде втручатися у вибір заявників, рішення залишається повністю за українцями.

Передбачається, що згодом подати заявку можна буде через Центри надання адміністративних послуг, нотаріусів та органи соціального захисту. Варто вибрати пільгову категорію за її наявності, надати контактні дані, замовити довідку про несудимість.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Monobank не виправдав довіру та розповідали, що може статися з карткою "єВідновлення". Також ми повідомляли, скільки грошей виплатять українцям через підрив Каховської ГЕС.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.