Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ощадбанк не оформить картку? Без якого документа у відділення можна не йти

Послуга буде недоступна у відділенні Ощадбанку, якщо клієнт не матиме паперового документа

Фото: УНИАН, КМДА, Facebook. Колаж: Pro Гроші

У клієнтів Ощадбанку бувають проблеми з оформленням "Картки киянина"

Фото: УНИАН, КМДА, Facebook. Колаж: Pro Гроші

Оформити "Картку киянина" в Ощадбанку можна лише за наявності деяких документів, зокрема паспорта громадянина та пенсійного посвідчення. Але співробітники фінансової установи відмовлять у послузі через відсутність одного папірця.

Скаргу опублікували на порталі "Мінфін" у розділі відгуків.

Користувач, зареєстрований під ніком Vasily Pupkindt, розповів, що планував оформити соціальну картку, яка дозволяє безоплатно їздити у громадському транспорті столиці. Цю послугу надає тільки державний Ощадбанк, але з успішним здійсненням процедури виникли проблеми.

Чоловік приніс у відділення необхідні документи, а саме ID-картку, пенсійне посвідчення (як отримувач пенсії по інвалідності) та ідентифікаційний код. Але працівниця відмовила в оформленні через відсутність довідки з місцем реєстрації (додається до ID-картки).

"ID-картки існують вже років п’ять. Чіп NFC на ній можна зчитати будь-яким телефоном за наявності застосунку від НБУ, і там вказано місце реєстрації! Ба більше, ми знаходимось не в селі, це столиця України, тобто аргументи, що "нема зчитувача" – то лише відмазки", – констатував пенсіонер.

І додав, що давно є клієнтом Ощадбанку, значить, персональні дані, зокрема й скан-копія довідки про місце реєстрації, повинні бути наявними в особистій справі. Плюс фінустанові, як виявилося, не підходить демонстрація цифрового документа в мобільному додатку "Дія", необхідний саме паперовий аналог.

Які переваги використання "Картки киянина"

Раніше ми розповідали, що право на оформлення муніципальної картки мають такі категорії громадян України:

  • внутрішньо переміщені особи, які мешкають у Києві;
  • жителі столиці з місцевою пропискою;
  • особи, які офіційно працевлаштовані у Києві;
  • пільговики, які отримують доплати, допомогу та компенсації відповідно до законодавства та актів Київради/КМДА;
  • учні та студенти навчальних закладів Києва всіх рівнів акредитації, їхні батьки (опікуни).

Переваг використання "Картки киянина" чимало. Наприклад, вона дозволяє безплатно їздити всіма видами комунального громадського транспорту. Потрібно лише валідувати картку в салоні автобуса чи тролейбуса, що підтвердить право на пільгу.

Плюс вона може слугувати аналогом проїзного. Тобто власник поповнює картку на якусь кількість поїздок і витрачає в міру потреби. В такому випадку діє система знижок – чим більше поїздок придбано за один раз, тим нижчою буде вартість кожного проїзного квитка.

Нарешті, на "Картку киянина" надходять різні соціальні виплати, нею можна оплачувати комунальні послуги без комісії. А ще для власників встановлюють знижки в окремих закладах, зокрема театрах, аптеках, мережах магазинів тощо.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що шахраї "полюють" за клієнтами Ощадбанку та розповідав, як українці можуть втратити свої гроші. Також ми повідомляли, що у відділеннях Ощадбанку клієнтам можуть не видати картки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.