Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Monobank знову оновлення – що змінилося

Зміни українці могли помітити з 1 листопада

Колаж: Pro Гроші

Банк змінив комісію

Колаж: Pro Гроші

Monobank підняв комісію. Відтепер, коли ви будете знімати кошти, з вас стягнуть не 0,5%, як раніше, а 0,9%.

Про це йдеться на сайті Мінфін.

"16 жовтня дзвонила до служби підтримки Монобанку. Оператор сказав, що комісія при знятті власних коштів становить 0,5%. Сьогодні виявилось, що комісія в результаті 0,9%", – йдеться в повідомленні.

Виявилося, що банк дійсно підняв комісію. Цей відсоток за зняття діє з 1 листопада.

Monobank відмовляється від російської мови

Спілкування російською мовою у чаті підтримки Monobank тепер можливе лише у разі наполегливого прохання клієнта та на розсуд оператора.

Гороховський розповів, що команда Monobank провела "мовний експеримент" у підтримці − вибрала 1 000 звернень клієнтів російською мовою, і запитала, чи не заперечують вони, щоб оператор відповідав на їхні запитання українською. 96,3% користувачів сказали, що це не є для них проблемою.

"У мене запитання до власників компаній, які досі продовжують підтримувати інтерфейси російською: хіба наш приклад і цей експеримент не гарне підтвердження, що відмова від російськомовних інтерфейсів не вдарить по вашому бізнесу?", − написав Гороховський.

Він також наголосив, що російськомовним інтерфейсам немає місця в Україні.

"Російська мова – ок, це особистий вибір кожного українця. А російськомовні інтерфейси використовуються на Росії. До речі, покажіть хоча б один російський сервіс, що має інтерфейси українською, і це при тому, що ми не бомбимо їхні міста і не вбиваємо їхніх жінок, літніх людей і дітей...", − додав співзасновник банку.

Monobank видалив російську з застосунку

У вересні команда банку оголосила, що у мобільному застосунку видалять російську мову. Відповідно, тепер мобільна програма доступна лише українською.

"Ми дуже хочемо, щоб ті наші клієнти, які сьогодні вибрали мовою застосунку "російська".., поставилися із розумінням до цього рішення і так само, як і ми почали частіше спілкуватися державною мовою", – наголосив Гороховський.

Гороховський також повідомив, що станом на 24 лютого російською мовою у застосунку користувалося 1,19 мільйона людей, а станом на вересень їхня кількість зменшилась на 30% – до 838 291 людини.

Раніше ми писали про те, що Monobank обмежує клієнтам доступ до додатка. Також ми писали про важливе оновлення в додатку Monobank.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.