Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Monobank провели "мовний експеримент" у підтримці

Monobank майже повністю відмовився від російської мови у спілкуванні зі своїми клієнтами

Фото: Monobank, УНІАН; Колаж: Pro Гроші

Більшість користувачів підтримали рішення

Фото: Monobank, УНІАН; Колаж: Pro Гроші

Спілкування російською мовою у чаті підтримки Monobank тепер можливе лише у разі наполегливого прохання клієнта та на розсуд оператора.

Про це співзасновник банку Олег Гороховський повідомив у своєму Telegram-каналі.

Він розповів, що команда Monobank провела "мовний експеримент" у підтримці − вибрала 1 000 звернень клієнтів російською мовою, і запитала, чи не заперечують вони, щоб оператор відповідав на їхні запитання українською.

Так, 96,3% користувачів сказали, що це не є для них проблемою.

"У мене запитання до власників компаній, які досі продовжують підтримувати інтерфейси російською: хіба наш приклад і цей експеримент не гарне підтвердження, що відмова від російськомовних інтерфейсів не вдарить по вашому бізнесу?", − написав Гороховський.



Він також наголосив, що російськомовним інтерфейсам немає місця в Україні.

"Російська мова – ок, це особистий вибір кожного українця. А російськомовні інтерфейси використовуються на Росії. До речі, покажіть хоча б один російський сервіс, що має інтерфейси українською, і це при тому, що ми не бомбимо їхні міста і не вбиваємо їхніх жінок, літніх людей і дітей...", − додав співзасновник банку.

Нагадаємо, у вересні у мобільному застосунку Monobank видалили російську мову.

Станом на 24 лютого російською мовою у застосунку користувалося 1,19 мільйона людей, а зараз їхня кількість зменшилась на 30% – до 838 291 людини.

Як розповів один із засновників банку Олег Гороховський, російська мова асоціюється з тими, хто вбиває, гвалтує, грабує, і тими, хто вважає, що "не все так однозначно".

Днями "ПриватБанк" також прибрав російську мову зі свого сайту та застосунку "Приват24". Однак поки таке оновлення лише для бізнесу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.