Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не для російськомовних: Monobank оголосив про важливі зміни

Monobank видалить російську мову зі свого застосунку під час нового оновлення

Фото: Monobank, УНІАН; Колаж: Pro Гроші

Які зміни очікуються в Monobank

Фото: Monobank, УНІАН; Колаж: Pro Гроші

У мобільному застосунку банка Monobank з наступним оновленням видалять російську мову.

Про це розповів один з засновників Monobank Олег Гороховський.

"Monobank — український банк із чудовим застосунком, що тепер доступний лише українською. Ми дуже хочемо, щоб ті наші клієнти, які сьогодні вибрали мовою застосунку "російська".., поставилися із розумінням до цього рішення і так само, як і ми почали частіше спілкуватися державною мовою", – наголосив він.

Гороховський також повідомив, що станом на 24 лютого російською мовою у застосунку користувалося 1,19 мільйонів людей, а зараз їхня кількість зменшилась на 30% – до 838 291 людини.

"Російська мова асоціюється з тими, хто вбиває, гвалтує, грабує, і тими, хто вважає, що "не всё так однозначно". Тому я хочу перестати думати цією мовою або хоча б навчитися гарно говорити українською – мовою сміливих і вільних людей", – розповів співзасновник банку.

Він наголосив, що це громадянська позиція банку, і команда нею пишається.

Нагадаємо, від початку запровадження воєнного стану в Україні Monobank ввів певні обмеження щодо кредитів. Зокрема, наразі немає можливості зняти кошти за рахунок кредитного ліміту та здійснити переказ на іншу карту. Раніше ця функція була доступна з комісією.

Детальніше про те, з яких причин банк може відмовити надати кредит під час повномасштабної війни з РФ, розбирались у нашому матеріалі.

Також ми розповідали, як через банк можна швидко перевірити свою кредитну історію. Самостійно можна дізнатися свій кредитний рейтинг, розмір заборгованості, наявність діючих та непогашених кредитів тощо.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.