Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Monobank обмежує клієнтам доступ до додатку – чим пояснюється блокування

Після з’ясування деталей проблеми, обидві сторони конфлікту вирішили припинити взаємодію

Фото: Факти. Колаж: Pro Гроші

Monobank вкотре опинився у центрі скандалу, заблокувавши клієнту доступ до додатку

Фото: Факти. Колаж: Pro Гроші

На адресу Monobank надійшла скарга від клієнта щодо блокування входу у додаток. Служба підтримки пояснила, чому відбулося закриття доступу, але цим підштовхнула українця припинити обслуговування.

Свою історію розповів Олексій Герасименко на порталі Мінфін.

Заблокували додаток через заборгованість

16 жовтня на сайті з’явився відгук клієнта Monobank, який скаржився на незрозуміле заблокування доступу до мобільного додатку банку. Спробувавши відкрити застосунок, Олексій наштовхнувся на повідомлення: "Вхід до додатку неможливий, зверніться до служби підтримки".

Українець дослухався до пропозиції та зателефонував оператору Monobank, щоб з'ясувати подробиці. Йому пояснили, що на рахунку існує заборгованість, і лише після її погашення доступ зможуть відновити. "Нам дуже шкода, що трапилась така ситуація, але на даний час ми очікуємо повного погашення використаних коштів по кредитній лінії", – констатували у службі підтримки.

Як пізніше з'ясувалося, заборгованість не є простроченням кредитної виплати, а грошовим зобов’язанням клієнта банку, яке він повинен повернути в обумовлені терміни, якщо використовував кредитні кошти з картки.

Тривав пільговий період

Олексія Герасименка обурив той факт, що на карті діяв пільговий період погашення. Клієнти мають до 62 днів, за які потрібно закрити заборгованість. Якщо після завершення терміну гроші не повернуться на картку, будуть нараховані відсотки. Тож об’єктивного пояснення, чому банк достроково закрив доступ до додатку, особливо при наявності пільгового періоду та невеликої суми заборгованості, немає.

Пан Олексій деякий час спілкувався зі службою підтримки у соціальній мережі Facebook, а також в особистих повідомленнях на порталі Мінфін. Врешті-решт отримав відповідь, що Monobank припиняє обслуговування на основі аналізу інформації про клієнта із різних перевірених джерел. При цьому зобов’язання закрити заборгованість по карті не зникла.

Нагадаємо, раніше українці також скаржилися на закриття доступу до застосунку. Зокрема, Monobank заблокував можливість користування додатком через те, що на одному телефоні було два акаунти, якими послуговувалася молода пара. Банк оцінив подібне, як неблагонадійні дії з боку клієнта, не попередивши заздалегідь про можливий блок.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнти ПриватБанку та Ощадбанку знову втратили гроші. Також ми повідомляли, що зможуть зробити мешканці однієї з областей в "Дії".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.