Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк та Ощадбанк змінили умови для клієнтів – які є оновлення

Усі зміни повʼязані з проблемами електроенергії в Україні, а тому банки пішли на зустріч українцям

Колаж: Pro Гроші

Люди почали масово знімати готівку

Колаж: Pro Гроші

Через кризову ситуацію в енергетиці люди почали масово знімати готівку. Саме тому деякі банки змінили умови для клієнтів.

Розповідаємо, які оновлення подарували українські банки людям.

Ощадбанк

Державний банк скасував комісію на зняття готівки з карток інших банків. Ви можете зняти максимально лише 50 тисяч гривень з однієї картки на добу.

Все через те, що через проблеми з електроенергією виник підвищений попит на готівку. Ощадбанк прирівняв ліміти зняття готівки з карток інших банків до відповідних лімітів, які застосовуються до власних карток банку. Цей крок дозволить всім українцям, без розподілу на клієнтів Ощаду та інших банківських установ, знімати готівку у банкоматній мережі.

Переглянути мапу банкоматів, щоб знайти найближчий, можна за посиланням.

ПриватБанк

Банк збільшив ліміт на зняття готівки у банкоматі з картки будь-якої фінансової установи. Раніше українці, які мали банківську карту цього банку, могли отримати лише до 20 тисяч гривень за одну транзакцію. Повторити операцію можна було тільки через 3 години.

Тепер ліміт на отримання готівки в банкоматах уніфіковано без прикріплення до фінустанови чи країни. Тобто можливість одразу зняти 20 тисяч гривень тепер доступна власникам карток усіх українських і закордонних банків. Нововведення доступно з 23 листопада.

Це дозволить клієнтам усіх банків за необхідності отримати доступ до готівкових коштів через найбільшу в Україні мережу банкоматів. Всього ПриватБанк має понад 5 000 установок по всій території України.

Що робити, якщо банкомат не видав готівку

У такому випадку:

  • не відходьте від банкомата;
  • перевірте отвір для отримання готівки;
  • зателефонуйте до банку за номером, що вказаний на банкоматі або на звороті платіжної картки.

Як шахраї можуть взяти на вас кредит

Небезпека втратити гроші завжди існує. Інколи шахраї можуть скористатися даними, які навіть не стосуються ваших рахунків.

Читайте у нашому матеріалі, за допомогою якої інформації аферисти можуть взяти кредит на будь-кого.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як шахраї працюють під час повномасштабної війни в Україні. Також ми розповідали, як не натрапити на аферистів під час пошуку роботи.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.