Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ощадбанк скасував комісію: хто зможе вигідно знімати готівку

Українці можуть зняти максимально лише 50 тисяч гривень на добу

Колаж: Pro Гроші

Кризова ситуація в енергетиці спричинила підвищений попит на готівку

Колаж: Pro Гроші

Державний Ощадбанк скасував комісію на зняття готівки з карток інших банків. Ви можете зняти максимально лише 50 тисяч гривень з однієї картки на добу.

Про це повідомляє пресслужба банку.

"У зв’язку із кризовою ситуацією в енергетиці, яка спричинила підвищений попит на готівку та тимчасові проблеми із функціонуванням банкоматних мереж на певних територіях, Ощадбанк прирівняв ліміти зняття готівки з карток інших банків до відповідних лімітів, які застосовуються до власних карток банку. Цей крок дозволить всім українцям, без розподілу на клієнтів Ощаду та інших банківських установ, знімати готівку у банкоматній мережі", – йдеться в повідомленні.

Переглянути мапу банкоматів, щоб знайти найближчий, можна за посиланням.

Ощадбанк закриває картки без попередження

Раніше ми писали, що на адресу банку надійшла скарга про безпричинне закриття картки. Проблема сталася у пенсіонера, який проживає у Луганській області. За словами чоловіка, картка мала термін дії до 2026 року. З’ясувати причину клієнт не може, оскільки немає зв’язку, тож з операторами поговорити неможливо.

"Якщо я перебуваю на території, непідконтрольній Україні, і не можу відвідати відділення банку, це означає, що можна творити свавілля і залишати людей без чесно зароблених (за все життя) грошей на існування", – написав обурений українець.

У коментарі до скарги працівники Ощадбанку порекомендували у разі доступу до мережі Інтернет, спробувати зателефонувати до контакт-центру за допомогою вебдзвінку через сайт.

Курс долара в банках

Попри ракетні обстріли України 23 листопада, курс долара в банках також залишається відносно стабільним та коливається в межах кількох копійок.

ПриватБанк

  • купівля – 39,50 гривень за долар;
  • продаж – 40,00 гривень за долар.

Ощадбанк

  • купівля – 40,00 грн за долар;
  • продаж – 40,55 грн за долар.

Райффайзен банк

  • купівля – 40,10 гривень за долар;
  • продаж – 40,50 гривень за долар.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як самостійно збільшити кредитний ліміт на карті. Також ми повідомляли, чи можуть клієнти ПриватБанку приймати оплату карткою.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.