Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк змінив умови отримання готівки у банкоматі – як тепер зняти гроші

Тепер українці можуть отримати більшу суму готівки за одна операцію

Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк збільшив ліміт на зняття коштів у банкоматі

Колаж: Pro Гроші

Українській національний банк порадував клієнтів чудовим оновленням – збільшенням ліміту на знаття готівки у банкоматі з картки будь-якої фінансової установи.

Деталі повідомила пресслужба ПриватБанку на офіційному сайті.

Раніше українці, які мали банківську карту цього банку, моли змогу отримати особисті фінанси у розмірі до 20 тисяч гривень за одну транзакцію. Повторити операцію можна було тільки через 3 години. Тепер ліміт на отримання готівки в банкоматах уніфіковано без прикріплення до фінустанови чи країни.

Тобто можливість одразу зняти 20 тисяч гривень тепер доступна власникам карток усіх українських і закордонних банків. Нововведення доступно з 23 листопада. За словами члена правління ПриватБанку з питань роздрібного бізнесу Дмитра Мусієнка, воно "дозволить клієнтам всіх банків за необхідності отримати доступ до готівкових коштів через найбільшу в Україні мережу банкоматів".

Всього ПриватБанк має понад 5 000 установок по всій території України. Щоправда, доступ до них унеможливлює відсутність електроенергії, тож під час планових чи екстрених відключень світла зняти кошти не вийде. Проте працюють онлайн-банкінг та додаток Приват24, Приват24 для бізнесу, всі системи безготівкових розрахунків, оскільки цифрові потужності збережені у хмарі.

Також можна звернутися по допомогу до найближчого відділення ПриватБанку, який працює за допомогою генераторів чи не входить до черги обмежень електроенергії.

Банкомати і термінали не видають кошти

Останнім часом клієнти скаржаться на періодичні збої у роботі установок ПриватБанку. Через неочікувані вимикання електрики банкомати і термінали можуть відключитися від мережі під час функціонування. Наприклад, коли відраховують купюри чи приймають їх для подальшого зарахування на рахунок.

З проблемою зіткнулося чимало українців, які не змогли отримати свої кошти. У службі підтримки наголошують, що зазвичай чекати результату перевірки потрібно добу, але через непередбачувані ситуації термін може збільшитися. Як зауважують громадяни, спочатку їх запевняють, що гроші повернуться на рахунок, як тільки буде здійснено інкасацію, проте процедура чомусь затягується надовго.

Не виключено, що після закінчення терміну очікування прийде повідомлення про відмову в поверненні фінансів. Причина – відсутність підтвердженого факту втрати коштів. Адже коли банкомат завмирає і не видає гроші, з картки вся сума списується.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк вимагає погашення кредитів, відкритих шахраями. Також ми повідомляли, яка неприємність може статися під час відключення світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.