Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ПриватБанк блокує рахунки: чому українці не можуть зняти гроші

Клієнти починають скаржаться, що фінустанова блокує картки після зняття готівки

Колаж: Pro Гроші

Клієнту Приватбанка заблокували рахунки

Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк блокує операції зняття готівки за кордоном. Все з міркувань безпеки.

Про це йдеться на сайті Мінфін.

Клієнт фінустанови поскаржився, що його карту заблокували після того, як він намагався зняти готівку за кордоном.

"Щоб розблокувати карту, треба було сфотографуватися з нею протягом години. Я побачив це СМС пізніше. Зателефонував оператору, а той ще раз мені відправив таке повідомлення. Однак після цього всі мої фото не проходили перевірку. Мені пояснювали, що фото нечітке, не видно номер картки й т.д. Я надав всю інформацію, але картку так і не розблокували", – йдеться у повідомленні.

У ПриватБанку уточнили, що такі незручності лише з міркувань безпеки.

"Перепрошуємо за можливі незручності. У вашому випадку з міркувань безпеки блокуються саме операції зняття готівки за кордоном. Інші ж операції по картці доступні. Фото з карткою має бути чітке, щоб номер картки можна було розпізнати. Таким чином ми можемо впевнитись в тому, що картка знаходиться у її власника і не потрапила до рук третіх осіб. На жаль, надані вами фото не відповідали вимогам", – йдеться у повідомленні.

У клієнтів ПриватБанку зникають гроші з рахунків

25 жовтня клієнтка забрала готівкові кошти з банкомату без використання банківської картки. На балансі залишалася сума у розмірі 1 268,90 грн. Вранці наступного дня ПриватБанк здійснив заокруглення залишку та перерахував 8,90 грн у скарбничку. Це так званий депозитний рахунок, який поповнюється автоматично завдяки округленню коштів після зняття фінансів або оплати.

Отож станом на 26 жовтня на балансі зафіксувалася сума – 1 260 грн. Того ж дня жінка здійснила покупку та заплатила 22,69 грн. Проте різниця здивувала: на карті залишилося всього 1 012,30 грн. Тобто незрозуміло, яким чином і куди зникли 225 грн.

28 жовтня близько обіду Дарина випадково помітила (оскільки не надходило жодного сповіщення) виписку щодо транзакції на суму 225 грн. У тексті призначення було вказано наступне: "Вітаємо! Вам зараховано кешбек за акцією".

Клієнтка ПриватБанку обурена подібною ситуацією, адже без її згоди чомусь спочатку з рахунку знялися гроші, а потім несподівано повернулися, причому у вигляді незрозумілої акції. На порталі "Мінфін" жінка запитала представників фінустанови, як так вийшло і чому функціонує акційний кешбек, про який не повідомляється заздалегідь. Як це пояснили у банку – читайте у нашому матеріалі.

Раніше ми писали про те, що клієнти ПриватБанку скаржаться на самовільне зняття коштів. Також ми писали, що ПриватБанк запустив нову функцію для пришвидшення переказів коштів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.