Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти ПриватБанку скаржаться на самовільне зняття коштів – що відповідають людям

Банк самовільно вирахував із зарплатні військового гроші нібито на покриття боргу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

ПриватБанк примусово стягує гроші з карток, на що скаржаться клієнти

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

На адресу ПриватБанку надійшла скарга від клієнтки стосовно вирахування коштів з картки. Жінка звинувачує державну фінансову установу в незаконному присвоєнні грошей на покриття боргу, якого не існує.

Деталі розповіла Наталія Рябчун у розділі відгуків на порталі "Мінфін".

Контекст історії клієнтки

Українка уточнила, що її чоловік з початку повномасштабного вторгнення став добровольцем і пішов служити. Його мобілізували і відправили на передову лінію фронту, що означає високу заробітну плату. Нагадаємо, військові, які знаходяться у зоні активних бойових дій, отримують виплату від держави у розмірі 100 тисяч гривень.

Зі слів пані Наталії, досить давно (10-15 років тому) чоловік судився з банком і зміг виграти судову тяганину. Через що вівся спір – не уточнила. Але впевнена, що ця ситуація опосередковано вплинула на теперішню проблему і стала причиною її виникнення. Жінка підозрює, що задіяна "ціла корумпована схема", через яку сім’я втратила велику суму грошей.

Конкретизуючи свою скаргу, Наталія Рябчун розповіла, що напередодні відправки на фронт її чоловіку зателефонували з ПриватБанку. Суть звернення – пропозиція сплатити борг у розмірі 27 000 грн. Як запевняє клієнтка, жодних заборгованостей не існує, що легко можна довести документально. Тож військовий відмовився, на що отримав відповідь від працівника установи(як стверджує його дружина): "Ми все одно з вас ці гроші вирахуємо!".

Банк стягнув гроші за борг, якого не існує

Пані Наталія зрозуміла, що така впевненість зумовлена проінформованістю співробітників банку стосовно розміру заробітної плати військовослужбовця, яка надходила на картку. Тож родина вирішила перенаправити надходження фінансів на рахунок дружини. Це не допомогло, оскільки весь платіж ПриватБанк заново направив на картку військового і з суми вирахував 27 000 гривень.

Українка впевнена, що сталася незаконна крадіжка особистих фінансів. Звернувшись у відділення за поясненнями, запитала, чи знають там українське законодавство, згідно якого заборонено списувати борги у військовослужбовців. На претензію отримала відповідь, що варто написати лист з незгодою від імені власника карти.

Більше того, у відділені пояснили, що телефонували чоловіку, але він був поза зоною досяжності. Це найбільше здивувало клієнтку, адже у банку знали, що він знаходиться на передовій, де не взяти слухавку – звичайна справа.

Чим закінчилася ця історія і чи вдалося українці довести справедливість своєї скарги, поки не відомо. Але на порталі Мінфін банк відповів, що написав користувачці у приватні повідомлення для уточнення контактів чоловіка. Звісно, обіцяв розібратися у ситуації.

На жаль, незрозумілі конфлікти зі стягуванням коштів без відома або згоди клієнтів трапляються досить часто. Зокрема, люди скаржаться на зняття 50% зарплати на покриття заборгованості (у цьому випадку виплата мінімальна).

Раніше сайт Pro Гроші писав, чи можуть мобілізувати телефонним дзвінком. Також ми повідомляли, що Monobank масово втрачає клієнтів і чому українці відмовляються від послуг.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.