Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Податкова ввела обмеження через ракетні обстріли – яка послуга недоступна українцям

Сервіси для українських підприємців також не працюють в мобільному застосунку "Дія"

Колаж: Pro Гроші

Податкова обмежила доступ до даних платників

Колаж: Pro Гроші

Через масовані ракетні удари по всій території України, Державна податкова служба тимчасово обмежила доступ до електронних сервісів.

Про це повідомили у пресслужбі ДПС України.

Зазначається, що такий крок був потрібний для того, щоб зберегти дані платників.

"Державна податкова служба України з метою збереження даних платників інформує, що у зв’язку з масованими ракетними ударами по всій території України 10 жовтня 2022 року тимчасово обмежено доступ до електронних сервісів", – йдеться в повідомленні.

Додамо, що станом на 16:30, сайт "Електронний кабінет платника" не завантажується. Крім того, не працює розділ "Податки ФОП" в мобільному застосунку "Дія". Таким чином, українські ФОПи тимчасово не можуть подати звіт про доходи за минулий місяць та переглянути інформацію про сплату податків.

Які обмеження ввели для українців через обстріли РФ

Насамперед, українців закликали ввечері вимкнути світло і не користуватися електроприладами. Вимкнути світло просять у період максимального навантаження на енергосистему, а саме з 17:00 до 22:00. Рекомендують вмикати потужні побутові електроприлади, такі як пральні машини, бойлери, кондиціонери, лише вночі, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий.

Крім того, після масованих ракетних обстрілів по всій території України 85% відділень Укрпошти вже відновили свою роботу. Однак частина досі не працює через відключення електроенергії.

НБУ попросив банки тимчасово перейти у дистанційний формат роботи. Крім того, Національний банк закликав громадян не відвідувати банківські відділення через підвищену загрозу повторних ракетних ударів.

Також ми розповідали, що відбувається в обмінниках після ракетних ударів РФ по Україні.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у деяких українців пропадають зв'язок та мобільний інтернет. Масовий обстріл українських міст російськими ракетами залишив без світла і води деякі міста України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.