Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ракетні обстріли РФ: як працюють відділення Укрпошти 10 жовтня

Через перебої з електропостачанням деякі відділення не можуть відновити роботу

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

Більшість відділень Укрпошти продовжують працювати

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

Після масованих ракетних обстрілів по всій території України 85% відділень Укрпошти вже відновили свою роботу.

Про це повідомили у пресслужбі Укрпошти.

Там уточнили, що відновити роботу усіх відділень наразі неможливо через відсутність електроенергії у деяких населених пунктах.

"Завдяки стійкості наших людей, роботу мережі відновлено на 85%+ станом на 14:30. Ворог в агонії, а українці – в гармонії. І вкотре демонструють незламність. Щойно з’явиться електроживлення, відновимося на 100%. Проте пам'ятайте, що під час тривоги відділення не обслуговують клієнтів", – наголосили в Укрпошті.

Як працюють банки 10 жовтня

Національний банк попросив банки тимчасово перейти у дистанційний формат роботи. При цьому, система електронних платежів (СЕП) Нацбанку працює у звичайному режимі. Банки України підключені до СЕП та здійснюють платежі клієнтів у штатному режимі та без перебоїв.

У звичайному режимі працюють міжнародні карткові платіжні системи, НПС "ПРОСТІР", Система Ваnk ID НБУ.

Безготівкові розрахунки функціонують у штатному режимі, зокрема, через POS-термінали або віддалені канали обслуговування (мобільний та інтернет-банкінг). Торговельна мережа – магазини, аптеки, АЗС – безперебійно приймають безготівкову оплату.

Національний банк закликав громадян не відвідувати банківські відділення через підвищену загрозу повторних ракетних ударів.

У Нацбанку закликали українців віддавати перевагу безготівковим розрахункам, адже сьогодні вони безпечніші.

Раніше ми писали, що українців закликали ввечері 10 жовтня вимкнути світло і не користуватися електроприладами. Також ми розповідали, що відбувається в обмінниках після ракетних ударів РФ по Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.