Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ракетна атака РФ сколихнула курс долара – що відбувається в обмінниках

Американська валюта стрімко дорожчає на фоні масованих обстрілів російських окупантів по всій Україні

Колаж: Pro Гроші

Після ракетних обстрілів долар різко подорожчав

Колаж: Pro Гроші

У понеділок, 10 жовтня, після серії ракетних ударів по всій Україні, курс долара на готівковому ринку підскочив як для купівлі, так і для продажу.

Сайт Pro Гроші розповідає, що відбувається з курсом американської валюти в обмінниках.

Курс в обмінниках

Так, станом на 8:00, до того як Росія почала обстріл української столиці, середній курс продажу коливався на рівні 41,16 грн за долар, а купівля – 40,97 грн за долар. Однак протягом кількох наступних годин курс поступово зростав і, станом на 14:00 зафіксувався на позначці 42,30 грн за долар для продажу та 41,40 грн – купівля.

Що буде з курсом валют після зміни керівника НБУ

За словами економіста, фінансового аналітика та керівника банківського порталу ua-banker.com.ua Олексія Лупоносова, курс гривні продовжує стрімко рухатися вниз. Експерт висловив думку про те, що відставка Шевченка може бути напряму пов’язана з тим, що українців чекає більш глибока девальвація національної валюти.

Кого б зараз не поставили керманичем Національного банку, навіть, нобелівського лауреата, пів року ми будемо спостерігати політику пана Шевченка. Щоб управлінські рішення нового топ-менеджера почали діяти, неважливо, чи це пан Пишний, чи хтось інший, ця людина почне працювати і її надбання ми побачимо мінімум через півроку, – каже Лупоносов.

До цього моменту "локомотив" не спинити, оскільки він рухатиметься за інерцією, а у стані війни цей процес може розтягнутися і більше, ніж на пів року. Після зупинки, цей потяг потрібно буде розвернути у інший бік, а це надзвичайно складно.

Нас чекає зростання курсу долара, і ми побачимо певні проблеми в банках. Ми вже бачимо, що у деяких фінустановах, які мають державні гарантії, бувають певні проблеми з видачею готівки як у валюті, так і у гривні, – розповідає експерт.

Раніше сайт Pro Гроші вирішив розібратися, коли зупиниться подорожчання американської валюти, і для цього зібрав думку трьох різних фахівців. Також ми пояснювали, що чекає на українську гривню найближчим часом – девальвація чи зміцнення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.