Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Обдеруть як липку! В Україні вперше продадуть майно олігархів із РФ

Компанія, яку планують приватизувати, має у своєму володінні 25 об'єктів нерухомого майна та 12 транспортних засобів

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У відповідь на повномасштабний напад РФ українська влада поступово відбирала активи у росіян, якими вони володіли на території нашої держави. А вже зараз розпочинається продаж деяких активів, які колись належали російським олігархам.

Як повідомляється на сайті Фонду державного майна (ФДМ), у серпні спробують приватизувати аграрну компанію ТОВ "Інвестагро", яку раніше контролював росіянин Михайло Шелков.

На коли запланували продаж?

Аукціон з продажу має відбутися 10 серпня. Стартова ціна встановлена на рівні 55 мільйонів гривень, а гарантійний внесок – 11 мільйонів.

"Колишні російські активи будуть працювати на відбудову України та розвиток її економіки", – сказав керівник ФДМ Рустем Умєров.

Що відомо про компанію "Інвестагро"?

Компанія володіє 25 об'єктами нерухомого майна та 12 транспортними засобами. Прибуток фірми за підсумками 2022 року 3,7 мільйона гривень, але вже за перше півріччя цього року вона зазнала збитків у розмірі 7 млн грн збитку. Є у "Інвестагро" і поточна кредиторська заборгованість – 17,2 млн грн.

ТОВ "Інвестагро" орендує 204 земельні ділянки загальною площею майже 1326 га та має статутний капітал у 300 000 гривень. Основний вид діяльності підприємства – вирощування зернових культур, бобових і насіння олійних культур:

  • кукурудзи,
  • соняшника;
  • проса;
  • ріпака;
  • пшениці;
  • ячменю.

Свою діяльність компанія проводить у Синельниківському районі Дніпропетровської області.

Що із націоналізацією Sense Bank

Держава планує націоналізувати Альфа-Банк впродовж поточного року. Ймовірно, це станеться вже у серпні. Принаймні так вважає один з українських високопосадовців, який на умовах анонімності поділився цією інформацією з журналістами агентства Bloomberg.

Конфіскація Ocean Plaza

Один із найбільших торгових центрів столиці віднедавна, хоч і частково, але перебуває під контролем Фонду державного майна. Тобто, колишні російські власники аж ніяк не впливають на ТЦ, не можуть виводити гроші та допомагати російській армії воювати з українцями.

Наразі відомо, що незабаром відбудеться аудит Ocean Plaza, а згодом торговий центр хочуть продати за ринковою ціною.

Раніше ми вже розповідали, хто ще з російських олігархів вже втратив своє майно в Україні.Також ми писали про бізнес, який досі не розірвав зв'язки з РФ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.