Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні відібрали приватний бізнес у російського олігарха: про кого йдеться

Експертам ще належить провести оцінку арештованих корпоративних прав

Фото: УНІАН, Google. Колаж: Pro Гроші

У російського олігарха забрали завод в Україні

Фото: УНІАН, Google. Колаж: Pro Гроші

Національне агентство з питань розшуку та менеджменту активів, отриманих від корупційних злочинів (АРМА) оголосило, що управляти арештованими корпоративними правами холдингу IDS Ukraine, до якого входить, зокрема, Моршинський завод мінеральних вод "Оскар", буде компанія "Карпатські мінеральні води".

Про це йдеться на сайті АРМА.

Що передувало

Раніше ми розповідали, що РНБО на фоні загарбницької війни, яку РФ веде проти нашої держави, ввела санкції проти російських бізнесменів, які займалися в Україні доволі успішними проєктами.

Наприклад, Моршинський завод мінеральних вод перебував під впливом відомого російського олігарха Михайла Фрідмана. Тоді ж і виникли розмови про націоналізацію активів росіянина в Україні з їх подальшим продажем.

Тепер, за інформацією АРМА, в управління "Карпатських мінеральних вод" будуть віддані Моршинський завод мінеральних вод "Оскар" та дистрибуційну компанію DS, яка входить до групи IDS Ukraine.

Експертам ще належить провести оцінку арештованих корпоративних прав, після чого з компанією укладуть договір управління.

Що відомо про компанію "Карпатські мінеральні води"

Фірма з'явилася на українському ринку більше 15 років тому. Наразі компанія вважається національним виробником мінеральних вод і безалкогольних напоїв. Вона виробляє, зокрема:

  • природну столову воду під торговою маркою "Карпатська джерельна",
  • солодкі газовані напої "Соковинка"
  • енергетичний напій Dragon.

Сама компанія, за даними Youcontrol, зареєстрована у Львівській області та належить Сергію Устенку.Серед засновників "Карпатських мінеральних вод" вказані ТзОВ "АМП-2" з реєстрацією у Києві та "Диналум Файненс ЛТД", зареєстроване на Кіпрі.

Цікаво, що до 2021 року серед співзасновників і співвласників компанії був Петро Устенко, колишній голова Соціалістичної партії України. У 2022 році діяльність цієї політичної сили була заборонена Восьмим апеляційним судом Львова.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав про популярні суші ресторани родом з РФ, які досі продовжують працювати в Україні. Також ми писали, який ще бізнес в Україні має зв'язки з Росією.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.