Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Володіла "прихованими" активами: що відомо про арешт майна дружини Медведчука

Наприкінці лютого 2023 року за матеріалами СБУ також арештували майно Оксани Марченко на суму понад 5,6 млрд гривень

Фото: FB СБУ, скрін. Колаж: Pro Гроші

Вкотре на активи Оксани Марченку наклали арешт

Фото: FB СБУ, скрін. Колаж: Pro Гроші

Суд вкотре арештував активи Оксани Марченко – колишньої телеведучої та дружини Віктора Медведчука. Її підозрюють у фінансуванні окупаційних угрупувань Російської Федерації.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Зазначається, що за матеріалами СБУ суд виніс рішення про накладення арешту на активи загальною вартістю понад 440 мільйонів гривень. Йдеться про акції підприємства промислового виробництва, яке має стратегічно важливе значення для України.

"Рішення суду стосується 6,8% акцій ПАТ "Електрометалургійний завод "Дніпроспецсталь" ім. А.М. Кузьміна" в Запоріжжі, якими Марченко володіє через три офшорні компанії", – уточнила пресслужба СБУ. Завод спеціалізується на виробництві майже 1 тисячі видів сталі та металовиробів.

Отже, арешт допоможе запобігти потенційній перереєстрації на підставних осіб, а надалі – дасть можливість передати активи на користь держави. Нагадаємо, що майно Марченко потрапило під розслідування не вперше: у лютому 2023 року суд (також за матеріалами СБУ) арештував ще 5,6 млрд гривень.

В результаті дружині колишнього народного депутата України Віктора Медведчука повідомили про підозру за ч. 3 ст. 110-2 ККУ (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України). Наразі розслідування триває, СБУ обіцяє притягнути до відповідальності всіх причетних до злочинних дій.

Служба безпеки взялася за зрадників

Раніше ми повідомляли про арешт майна колишнього міністра освіти та науки Дмитра Табачника. Йому в листопаді 2022 року інкримінували підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зокрема відомо, що Табачник був активним учасником організації псевдореферендумів на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

Загальна сума арештованих активів – більше ніж 2 мільйони доларів. Йдеться в сукупності про нерухомість, земельні ділянки та гроші в іноземній валюті. Всі статки ексміністр освіти та науки намагався приховати, тож переписав на родичів. Члени його сім’ї стали власниками ½ квартири в Києві площею 126 кв. м, житлового будинку площею понад 600 кв. м, рахунку в банку на 147 тис. доларів та п’яти земельних ділянок поблизу столиці.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в СБУ розповіли, ким насправді був президент Мотор Січі Богуслаєв. Також ми повідомляли, що в США натякнули про конфіскацію майна російського олігарха на користь України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.