Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Найбільші збитки в історії: як Ілону Маску вдалося втратити $165 млрд

Збитки Ілона Маска з листопада 2021 року перевищили попередній світовий рекорд у $58,6 мільярда

Фото: Twitter/Elon Musk, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ілон Маск побив світовий рекорд із падіння статків

Фото: Twitter/Elon Musk, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Засновник компанії Space X і мільярдер Ілон Маск з листопада 2021 року по грудень 2022 року втратив близько $165 мільярдів. Американець побив світовий рекорд, втративши найбільше особистих статків в історії.

Про це написали на сайті Світових рекордів Гіннеса.

Зазначено, що цифри базуються на даних Forbes, але інші джерела припускають, що його втрати можуть бути більшими.

Чому Маск почав стрімко втрачати гроші

Причиною такого падіння стало зниження вартості акцій компанії Tesla після купівлі соцмережі Twitter.

Збитки Ілона Маска з листопада 2021 року перевищили попередній рекорд у $58,6 мільярда — саме стільки втратив японський технологічний інвестор Масайоші Сон у 2000 році.

Приблизний збиток базується на вартості акцій Маска. Вони ще можуть подорожчати, і тоді статки американського мільярдера знову зростуть.

Маск довгий час очолював список найбагатших людей планети Земля. Він обійшов у фінансовій боротьбі засновника та генерального директора Amazon Джеффа Безоса. У грудні 2022 року він поступився позицією найбагатшої людини у світі Бернару Арно, виконавчому директору французької компанії предметів розкоші LVMH, яка володіє модним брендом Louis Vuitton. За даними Forbes, статки Маска становлять приблизно $178 мільярдів доларів, тоді як Арно має $188 мільярдів.

Водночас в індексі мільярдерів Bloomberg Ілон Маск досі посідає першу сходинку, а Бернар Арно – другу. Зауважимо, президент LVMH контролює близько половини акцій компанії, виторг якої у 2021 році становив 64,2 млрд євро. Тоді як Маск, який володіє 14% Tesla, не може похвалитися прибутком, адже акції минулого року подешевшали майже наполовину від традиційної колишньої вартості.

Чи покине Ілон Маск Twitter

Ілон Маск проводив опитування серед користувачів соцмережі із питанням, чи варто йому піти з посади керівника. Маск пообіцяв вчинити згідно з результатами.

В опитуванні взяли участь понад 17,5 млн юзерів, з яких 57,5% виступили за те, щоб Маск пішов із посади глави Twitter.

"Я подам у відставку з посади генерального директора, як тільки знайду когось достатньо дурного, щоб зайняти цю посаду! Після цього я просто керуватиму командами програмного забезпечення та серверів", – написав Маск.

Підбірку мемів про Ілона Маска та Twitter ви можете подивитися в нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як Starlink від Ілона Маска впливає на перебіг війни. Також ми розповідали про 20 найбагатших людей в Україні під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.