Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мільярдери воєнного часу: Forbes назвав 20 найбагатших українців

Цього року через війну Forbes оцінює лише двадцятку найбагатших людей України

Фото: ДСНС, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Російське вторгнення підірвало позиції великого бізнесу

Фото: ДСНС, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Через війну статки найбагатших українців впали більш як на $20 млрд – до $22,5 млрд.

Про це свідчать дані Forbes.

Цього року Forbes оцінює лише двадцятку найбагатших українців.

Щодо решти героїв попередніх рейтингів видання обмежилося короткою довідкою. Загалом журнал проаналізував стан справ 129 українських бізнесменів, які потрапляли до рейтингу найбагатших у минулі два роки.

"2022 рік – не час мірятися статками. Чимало активів лідерів рейтингу зруйновано, окуповано чи ушкоджено. На часі релокація, розбудова нових логістичних ланцюгів, вихід на іноземні ринки, пошук постачальників, підрядників та споживачів", – написали в Forbes.

"Зараз не можна оцінювати наш бізнес" – поширений коментар від власників бізнесів у більшості галузей.

У Forbes зазначили, що ринкова капіталізація українських публічних компаній часом падає нижче за ліквідаційну вартість активів. На ринку M&A – прогнозоване затишшя, яке навряд чи зміниться пожвавленням, допоки в бік України летять російські ракети.

20 найбагатших українців

Cкриншоти: Forbes

Cкриншоти: Forbes

Cкриншоти: Forbes

Cкриншоти: Forbes

Хто не потрапив у список

Forbes зібрав бізнесменів, які мають високі шанси не потрапити до рейтингу, якби його таки складали. Причини різні: втрата громадянства, бізнесові негаразди й держзрада.

Нові люди

Вони ніколи не потрапляли у список Forbes "100 найбагатших українців". Але матимуть усі шанси там опинитись одразу після завершення війни.


Чому Ілон Маск втратив звання найбагатшої людини у світі та хто зайняв його позицію

Журнал Forbes щорічно складає рейтинг мільярдерів, який кілька років підряд очолював Джефф Безос. Проте неймовірна здатність Ілона Маска примножувати свій капітал далася взнаки та помістила його на першу сходинку списку Real Time Billionaires.

Здавалося б, після покупки соціальної мережі Twitter доходи підприємця повинні вирости ще більше, але станом на 14 грудня його статки скоротилися на 4,5 млрд доларів (-2,49%).

Тепер капітал дорівнює 176,8 млрд доларів, що означає втрату першої позиції у рейтингу. Проте дохід іншого світового багатія – президента Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) Бернара Арно – збільшився на 2,7 млрд (+1,44%). Його загальні статки дорівнюють 188,6 млрд, тобто французький бізнесмен відтепер лідирує у списку Forbes.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що треба знати про інвестування початківцям. Також ми розповідали, яких збитків зазнали українські олігархи через війну.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.