Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ілон Маск збіднів на 200 мільярдів доларів: чому так сталося

Ілону Маску вдалося стати першим у світі мільярдером, який втратив більш ніж половину свого статку і посів друге місце у рейтингу найбагатших людей планети

Фото: Daily Star, Unsplash, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Ілон Маск у 2022 році збідінів на 200 млрд доларів

Фото: Daily Star, Unsplash, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Американський мільярдер і один із найвідоміших бізнесменів світу Ілон Маск після падіння акцій компанії Tesla збіднів на понад 200 мільярдів доларів. Більше того Ілон Маск вже не вважається найбагатшою людиною світу. Тепер це звання належить главі групи компаній Louis Vuitton Moët Hennessy Бернару Арно.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Зазначається, що Ілон Маск почав втрачати свої статки після того, як акції Tesla різко дешевшали впродовж кількох тижнів поспіль. Останнє здешевшання на 11% фіксували у вівторок, 27 грудня.

За інформацією видання, у січні минулого року Ілон Маск мав на своїх рахунках 200 млрд доларів, а через 10 місяців, у листопаді, статки бізнесмена зросли до 340 млрд доларів. Після цього Ілон Маск став найбагатшою людиною у світі.

Аналітики зазначають, що доходи Ілона Маска різко зросли під час стрибка цін на активи в пандемію "легких грошей", коли капіталізація Tesla становила близько 1 трлн доларів. Втім, станом на зараз вона знизилась до 85 млрд доларів.

Таким чином Ілон Маск став першим у світі мільярдером, який втратив більш ніж половину свого статку, посівши при цьому другу сходинку у рейтингу найбагатших людей планети.

Чому Starlink в Україні коштує дорожче, ніж у Європі

Як пояснив директор департаменту з розвитку фіксованого інтернету Міністерства цифрової трансформації Юрій Мацик, в Україні термінали Starlink коштують вдвічі дорожче, ніж у Польщі. А ще українці на постійній основі сплачують за користування інтернетом. Чиновник зазначає, що тарифи й вартість обладнання погоджують лише в компанії Ілона Маска.

"Компанії категорично не подобалася ситуація, коли термінали, призначені для приватного використання, приєднували до мобільних веж. У Чернігівській області одним старлінком роздавали інтернет п'ятьом селам, бо був обірваний магістральний канал. Компанія бачить трафік, який проходять через термінал. Вона бачить, скільки споживає один найбільш активний користувач у світі, а в нас це в рази більше", — підкреслив Юрій Мацик.

Раніше сайт Pro Гроші зібрав найкращі меми про те, як користувачі соцмереж відреагували на купівлю Twitter Ілоном Маском. Також ми писали, як компанія Bonduelle Group продовжує підтримувати російських окупантів у війні проти України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.