Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Клієнти Нової пошти не зможуть відправляти деякі посилки: що заборонено

Розповідаємо, які обмеження запровадила Нова пошта для своїх клієнтів у квітні 2023 року

Фото: Unsplash, Pro Гроші. Колаж: Pro Гроші

На Новій пошті з'явилися обмеження щодо посилок

Фото: Unsplash, Pro Гроші. Колаж: Pro Гроші

Нова пошта з 19 квітня запроваджує деякі обмеження для своїх клієнтів. Так, відділення компанії скасували відправлення харчових продуктів в країни Європейського союзу.

Про це повідомила пресслужба Нової пошти.

Зазначається, що нові правила з'явилися через обмеження з боку Польщі на імпорт та транзит деяких продовольчих товарів з України, а саме:

  • цукру;
  • зернових;
  • кондитерських виробів;
  • фруктів;
  • овочів;
  • переробленої плодово-овочевої продукції.

"Тому Нова пошта тимчасово не приймає продукти в складі міжнародних посилок, які направляються в ЄС", — сказано у повідомленні.

Зазначається, що поштовий оператор наразі чекає на подальші роз'яснення від урядів Польщі та України для уточнення можливих термінів відновлення таких відправлень.

Що за проблеми з імпортом українського зерна

Розпочавши повномасштабну війну проти нашої держави РФ заблокувала українські порти у Чорному морі. Тому Україна, один із найбільших у світі експортерів зерна, була змушена шукати альтернативні маршрути постачання, зокрема через Польщу та Румунію.

У 2022 році ці країни сприяли експорту зернових з України. Але поява додаткової продукції на ринках спричинила тиск на фермерів, оскільки вплинула на ціни та можливості зберігання зернових. Фермери країн почали протестувати проти урядів.

Зважаючи на це, 15 квітня Угорщина та Польща заборонили імпорт українського зерна та низки інших продуктів. Згодом до цих країн приєдналися Словаччина і Болгарія.

18 квітня між урядами Україні та Польщі відбулися переговори, за результатами яких стало відомо, що Польща скасує заборону на імпорт української агропродукції. Це відбудеться у ніч на 22 квітня 2023 року.

Як пояснив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телуса, українське зерно під час транзиту не залишатиметься в Польщі. Він зазначив, що цей процес контролюватиметься за допомогою спеціальної системи моніторингу.

Раніше економіст назвав головні причини заборони імпорту зерна в ЄС. Також ми розповідали, як робота "зернового коридору" вплинула на економіку України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.