Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці можуть по-новому повернути посилку: що змінила Нова пошта

Слідом за функцією зміни часу очікування кур’єра компанія ввела ще одне нововведення для клієнтів

Фото:  Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Нова пошта ввела послугу безплатного повернення товару

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Нова пошта продовжує розширювати функціонал і повідомляти клієнтів про цікаві та корисні зміни в роботі. Зокрема українці можуть безплатно повернути товар, який не підійшов з різних причин.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Нової пошти.

Послуга називається "Легке повернення". Вона стане у нагоді любителям купувати товари в Інтернеті. Часто трапляється, що продукція не виправдала очікувань чи не підійшла по якості, тож споживачам доводиться повертати її відправнику, оплачуючи вартість доставки. Відтепер послуга повернення абсолютно безплатна, оскільки включена у тариф, хоча має деякі обмеження.

Клієнт має встигнути скористатися функціоналом протягом 14 днів після підтвердження отримання посилки. Також вантаж по вазі не повинен перевищувати 30 кг. В іншому умови відсутні. Щоб замовити послугу, варто авторизуватися в мобільному застосунку та відкрити розділ "Мої відправлення". Далі обрати потрібну посилку, клікнути на рядок "Керувати посилкою", вибрати пункт "Легке повернення".

Залишається вказати причину повернення із зазначених у списку. Як тільки замовлення пройде обробку, клієнту надійде спеціальна накладна, що дозволяє відправити вантаж безплатно. Звісно, перед цим необхідно узгодити питання з продавцем. До речі, відправник має право заблокувати послугу для отримувача.

Кредитні картки від компанії

Нова пошта планує запустити власні кредитні картки, які працюватимуть через платіжну систему NovaPay. Ще наприкінці минулого року українська влада дозволили небанківським установам відкривати рахунки, давши компаніям 60 днів на перехідний період. Закон наразі не імплементували в парламенті, оскільки перенесли питання на три місяці, втім Нова пошта готується до змін.

Як уточнив генеральний директор NovaPay Андрій Кривошапко, "є амбіція, щоби у третьому кварталі цього року виходити на ринок, тому зараз ми у стані підготовки". Зокрема відбувається перебудова програмного забезпечення, можливі корегування формату роботи офісної частини та ін. Інтеграція дозволить клієнтам відкривати кредитні ліміти та управляти власним рахунком.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям пропонують відправляти посилки по-новому, і розповідав, що цікавого вигадала Нова пошта. Також ми повідомляли, що клієнти Нової пошти не можуть забрати посилки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.