Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі українці можуть отримати до 8 тис. доларів для бізнесу: хто в списку

Подати заяву на безоплатне навчання на грант на власну справу громадяни можуть до 30 листопада

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українки можуть отримати фінансову допомогу для своїх проєктів

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні запустили освітньо-грантову програму "Початок для підприємиць". Саме вона допоможе тим, хто лише починає шлях у бізнесі, і тим, хто вже має свій продукт.

Про це пише Мінцифри.

"200 найяскравіших учасниць залучать по 3 000 доларів на розвиток бізнесу, а дві учасниці, які презентують найкращі ідеї, додатково отримають по 5 000 доларів", – йдеться у повідомленні.

Програма передбачає:

  • онлайн- на офлайн-навчання з маркетингу, продажів, фінансового планування, цифрової трансформації, сервісу, стратегії ціноутворення;

  • консультації провідних психологів;

  • менторський супровід експертів.

Подати заяву на участь можна до 30 листопада за цим посиланням.

Як уникнути економічної кризи після війни

Раніше ми вже розповідали про те, що після перемоги у війні нашу країну очікують нові економічні виклики. Голова Національного банку України Андрій Пишний наголосив на важливості заздалегідь підготуватися до цього. Це необхідно для того, аби уникнути економічної кризи. Він вказав, що ефективне використання ресурсів для відновлення країни стане пріоритетом.

Пишний розповів про необхідність макроекономічної та фінансової стабільності після перемоги, застерігаючи від можливих економічних криз. Він підкреслив, що уряд та НБУ спільно працюють над забезпеченням стабільних макроекономічних умов та визначив вісім ключових напрямків відновлення, включаючи безпеку, європейську інтеграцію, мігрантів, страхування ризиків, кредитування, цифрову трансформацію та регіональну політику.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації ви знайдете в нашому матеріалі за посиланням.

Бізнес-план для підприємства: що там має бути

Основні етапи його складання включають:

  • Виконання досліджень ринку. Визначте цільову аудиторію, аналізуйте конкуренцію, виявляйте можливості та загрози на ринку.

  • Сформулювання стратегії. Визначте мету бізнесу, установіть стратегічні цілі та способи досягнення успіху.

  • Розробка продукту або послуги. Опишіть деталі продукту або послуги, визначте його конкурентні переваги та особливості.

  • Розробка маркетингового плану. Визначте свою цільову аудиторію, стратегії просування, канали розповсюдження, планування цін та рекламних заходів.

  • Організаційна структура та управління. Визначте організаційну структуру компанії, включаючи керівний персонал та відповідальності, опишіть потреби в ресурсах та плани залучення персоналу.

Про інші етапи читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші вже повідомляв вам про те, як почати бізнес без великого капіталу. Також ми писали, чому для економіки України важливі індустріальні парки.

Ще ми розповідали вже, що треба знати про інвестування початківцям.Дізнавайтеся й про найпопулярніші способи отримання пасивного доходу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.