Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зі 100 гривень до першого мільйона: як почати бізнес без великого капіталу

Памʼятайте, що запуск своєї справи з невеликим бюджетом вимагає творчості та наполегливості

Фото: УНІАН

Українці можуть створити свій бізнес

Фото: УНІАН

Запуск бізнесу з невеликим капіталом може бути викликом. Однак не дивлячись на це існує кілька ідей, які можуть бути реалізовані зі 100 гривень в Україні або з іншою незначною сумою капіталу.

Про це пише чат-gpt.

До чого варто придивитися

Виробництво домашніх солодощів або кондитерських виробів. Запрошуйте друзів та сім'ю прийти на дегустацію, і якщо ваші вироби смачні, ви можете розпочати рекламувати свій бізнес через соціальні мережі та розширити свою клієнтську базу.

Фріланс. Якщо у вас є навички у певній галузі, такі як письмо, графічний дизайн, веб-розробка тощо, ви можете пропонувати свої послуги як фрілансер.

Афілійований маркетинг. Реєструйтеся в програмах афілійованого маркетингу та рекламуйте продукти чи послуги інших компаній через свої соціальні мережі або власний вебсайт. Ви будете заробляти комісійні за продажі, які ви генеруєте.

Послуги по догляду за тваринами. Якщо ви любите тварин і маєте можливість доглядати за ними, це може бути доброю ідеєю. Можете пропонувати послуги гулянки з собаками, догляд за котами або іншими домашніми тваринами.

Послуги з прибирання. Ви можете пропонувати послуги прибирання вдома або в офісах. Інвестувавши у деякі засоби для прибирання, ви можете рекламувати свої послуги у своєму районі.

Продаж вдома. Продавайте невеликі товари, такі як ручні виготовлені прикраси, сувеніри або товари для дому, через онлайн-маркетплейси або на різноманітних ярмарках.

Розсада і квіти. Вирощування розсади або квітів може бути вигідним бізнесом. Поширюйте рослини серед друзів і родини або на місцевих ринках.

Запуск бізнесу з невеликим бюджетом вимагає творчості та наполегливості. Важливо також ретельно розглянути конкретний ринок і розробити бізнес-план, щоб забезпечити успішний старт.

Бізнес-план для підприємства: що там має бути

Основні етапи його складання включають:

  • Виконання досліджень ринку. Визначте цільову аудиторію, аналізуйте конкуренцію, виявляйте можливості та загрози на ринку.

  • Сформулювання стратегії. Визначте мету бізнесу, установіть стратегічні цілі та способи досягнення успіху.

  • Розробка продукту або послуги. Опишіть деталі продукту або послуги, визначте його конкурентні переваги та особливості.

  • Розробка маркетингового плану. Визначте свою цільову аудиторію, стратегії просування, канали розповсюдження, планування цін та рекламних заходів.

  • Організаційна структура та управління. Визначте організаційну структуру компанії, включаючи керівний персонал та відповідальності, опишіть потреби в ресурсах та плани залучення персоналу.

Про інші етапи читайте тут.

Раніше ми розповідали, що треба знати про інвестування початківцям.Також дізнавайтеся про найпопулярніші способи отримання пасивного доходу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.