Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зимові штрафи в Польщі: за які порушення можна заплатити майже 25 тисяч гривень

Водіям нагадали, що суворо заборонено робити взимку, щоб не довелося платити чималі суми

Колаж: Pro Гроші

Водії в Польщі можуть отримати штрафи зимою

Колаж: Pro Гроші

Водії у Польщі можуть отримати нові види штрафів з приходом зими та появою снігів.

Про це пише польське видання Money.

Кожний водій знає, що взимку потрібна додаткова увага до стану авто. Часто вночі машину засипає снігом, а зранку немає вдосталь часу, щоб відчистити все авто. Тому деякі водії виїжджають на дороги із засніженими дахами авто та з обледенілими вікнами.

Однак в Польщі за таке можна отримати чималий штраф. Тому слід бути дуже прискіпливим до прибирання машини від снігу.

Які штрафи можна отримати в Польщі зимою

Раніше штраф за недостатнє прибирання снігу з автомобіля у Польщі становив не менше 20 злотих, а максимальний – 500 злотих. Тобто від 166 до 4 152 гривень.

Але зараз сума до сплати за таке порушення різко зросла в шість разів. Тобто водій, який вранці не розраховує час на те, щоб відчистити машину від снігу та обмерзання, може збідніти на 3 000 злотих (або майже 25 000 гривень).

У поліції Польщі нагадують, що недостатньо відчистити тільки вікна та номерні знаки. Перед виїздом на дорогу потрібно прибрати весь сніг з автомобіля та ретельно відчистити його від льоду.

Більше "зимових" штрафів, на які можна нарватися у Польщі:

  • 50 злотих – за завчасний запуск двигуна;
  • 300 злотих – за те, що водій заведе двигун і почне розчищати сніг з машини;
  • 500 злотих – за їзду зі снігом на фарах;
  • 500 злотих – за засніжені номерні знаки.

Що заборонено пішоходам у Польщі

Українцям у Польщі нагадали про необхідність використання світловідбивних елементів та безпечне пересування на дорозі. Місцеві правоохоронці почали посилене чергування з жовтня і воно триватиме до кінця року. Несприятливі погодні умови та короткий світловий день роблять пішоходів на дорозі малопомітними для водіїв. Тому носіння світловідбивних елементів у Польщі стало обов'язковим.

Сума штрафів за порушення правил безпечного пересування на дорозі варіюється від 100 до 2 тисяч злотих (близько 745-15 000 гривень).

Штраф 100 злотих можна отримати за перехід дороги без світловідбивального елемента в темний час доби за межами населеного пункту.

Штраф 300 злотих передбачений для пішоходів, які користуються мобільними телефонами на дорозі.

Штраф 2 000 злотих загрожує пішоходу за вихід на рейки, коли опускається або вже опустився шлагбаум. Аналогічне покарання і для тих, хто виходить на дорогу чи залізничну колію, коли горить червоне світло.

Раніше ми писали про те, за які порушення водіям доведеться платити штрафи у кілька тисяч. Також ми розповідали, що правила для пішоходів в Україні можуть змінитися.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.