Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні за таке не штрафують. Що заборонено пішоходам у Польщі – список

За деякі порушення з неуважності чи необережності українці можуть заплатити до 15 тисяч гривень

Фото: Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Українців в Польщі попередили про штрафи на дорогах

Фото: Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Українцям у Польщі нагадали про необхідність використання світловідбивних елементів та безпечне пересування на дорозі. Місцеві правоохоронці почали посилене чергування, виявляючи порушників правил безпеки серед пішоходів та виписуючи їм штрафи.

Про це пише InPoland.

Посилений контроль за пішоходами починається з жовтня і триватиме до кінця року. У поліції нагадали, що несприятливі погодні умови та короткий світловий день роблять пішоходів на дорозі малопомітними для водіїв. Тому носіння світловідбивних елементів стало обов'язковим.

Який штраф можна отримати

Сума штрафів за порушення правил безпечного пересування на дорозі варіюється від 100 до 2 тисяч злотих (близько 745 – 15000 гривень).

Штраф 100 злотих можна отримати за перехід дороги без світловідбиваючого елемента в темний час доби за межами населеного пункту.

Штраф 300 злотих передбачений для пішоходів, які користуються мобільними телефонами на дорозі.

Штраф 2000 злотих загрожує пішоходу за вихід на рейки, коли опускається або вже опустився шлагбаум. Аналогічне покарання і для тих, хто виходить на дорогу чи залізничну колію, коли горить червоне світло.

Скільки Польща витрачає грошей на одного переселенця

З початку повномасштабної війни українці приїхали до Польщі, аби бути в безпеці. Наприклад, до 24 лютого в сусідній країні перебувало 2,5 мільйона переселенців, а після наступу Росії туди приїхали ще 1,3 мільйона людей.

За словами польської міністерки соціальної інтеграції Агнешки Щигай, країна витрачає приблизно 2 200 злотих на кожного українця. До цієї суми входять:

  • одноразова виплата по 300 злотих на людину;

  • щомісячні виплати на дітей в рамках програм "500+" та "Сімейний капітал опікунчий".

Від Євросоюзу Польща отримала майже 144 мільйонів євро, однак вони пішли в основному на зміцнення кордону.

Також Агнешка Щигай повідомила, що в місцевих школах зараз навчається близько 176 тисяч українців.

Раніше ми писали про те, що треба знати українцям про громадський транспорт у Польщі. Також ми пояснювали, як нашим співвітчизникам в Польщі обміняти посвідчення водія за один день.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.