Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зимові шини на авто: чому їх необхідно змінити вже сьогодні

Згідно з українськими Правилами дорожнього руху, глибина протектору шин має бути не менше 1,6 мм

Колаж: Pro Гроші

На літніх шинах їздити вже небезпечно

Колаж: Pro Гроші

Україна вже перейшла на зимовий час. У більшості регіонів найближчими днями температура опуститься до нуля і нижче. Також місцями синоптики обіцяють дощ та навіть сніг. Це означає, що на літніх шинах їздити буде небезпечно.

Про це пише 24 канал.

Водії знають, що при температурі +8 градусів та нижче літні шини вже починають твердішати. А через це втрачається і частина їхніх якостей. Наприклад, гума більше ковзається по холодній дорозі, ніж чіпляється за неї. Це може бути небезпечно на ділянках, де утворилася крига.

Чи потрібно "перевзуватися" у листопаді?

У такий період морози будуть лише вночі та вранці. Літній гумі буде "некомфортно" на холодному асфальті. Також на деяких ділянках дороги острівці льоду можуть залишатися на весь день.

Що робити, якщо температура повітря знову стане вищою?

Сніг у листопаді може випасти навіть, якщо на вулиці буде плюсова температура. Тоді вже на літній гумі ви точно їздити не зможете.

Чи потрібно щороку балансувати колеса?

Це варто робити кожного року. Але якщо у різних діапазонах швидкостей ви не відчуваєте вібрацій на кермі та кузові, то можна перевіряти балансування не при кожному перевзуванні машини, а почекати до іншої нагоди.

Ви це можете зробити під час візиту на СТО для чергового ТО або іншого ремонту.

Яку зимову гуму вважати непридатною?

Згідно з українськими Правилами дорожнього руху (п. 31.4.5), глибина протектору шин має бути не менше 1,6 мм, і не зумовлено, про який сезон йдеться.

Також памʼятайте, що в Україні шинами не можна користуватися, якщо ви там бачите порізи, через які видно корд.

Що буде з цінами на пальне взимку

Раніше ми писали, що традиційно українці звикли, що взимку попит на бензин зменшується, відповідно падає вартість ресурсу. Але цьогоріч ситуація спірна, і не лише через масовані ракетні обстріли, які можуть завдати збитків критичній інфраструктурі. Через періодичні відключення електроенергії громадяни переходять на альтернативні джерела, купуючи генератори.

Звісно, це недешеве задоволення, далеко не всі можуть собі дозволити придбати установку. Тож влада вирішила допомагати українцям у питанні забезпечення електрикою: деякі обласні адміністрації анонсували компенсацію за купівлю генераторів. Вони працюють на бензині та дизпаливі, тож попит на них може різко збільшитися через необхідність живлення.

Проте цей нюанс навряд чи вплине на ціноутворення. Ринок пального працює успішно, логістика і процес забезпечення станцій оптимально відпрацьовані, тому немає причин переглядати характеристики вартості. До того, частина ризиків, які могли б створити прецеденти до збільшення ціни, заздалегідь закладена у поточну вартість.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що відбувається з цінами на АЗС. Також ми повідомляли, що в Україні змінять правила видачі водійських посвідчень та техпаспортів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.