Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Заправляти повний бак в авто небезпечно: які проблеми можуть виникнути

Заправляти повний бак транспортного засобу іноді може бути дуже небезпечно

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Заправляти повний бак небезпечно

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Водії досить часто полюблять заправляти повний бак пального у своїх авто. Однак це може бути не дуже корисно для вашого транспортного засобу.

Про це йдеться на сайті mashyna.

Чому повний бак в автомобілі це небезпечно

Річ у тім, що водії транспортних засобів, які намагаються заправити повний бак у своєму авто під час відвідування АЗС, ризикують зіткнутись з серйозними проблемами. Ці проблеми пов'язані із роботою самого автомобіля, а якщо точніше, то з його вентиляційною системою. У випадку, якщо ви будете заправляти повний бак, її робота може серйозно порушитись.

Зокрема, в більшості сучасних автомобілів в баці присутні два клапани. Перший відповідає за те, щоб в разі аварії пальне не розливалось, другий бере безпосередню участь у регулюванні подачі повітря. Це потрібно для того, щоб всередині бака не створювався підвищений тиск.

В тому випадку, якщо ви вирішите заправити повний бак авто та перевищите гранично допустимі норми, пальне почне розливатись через ці клапани. Це своєю чергою спричинить серйозні неприємності, адже пальне буде потрапляти на деталі автомобіля, а від цього будуть страждати ходова та проводка. Власне, в салоні авто ви також відчуєте різкий та неприємний запах.

Проте, це не єдина проблема, яка може виникнути у випадку, якщо ви заправили занадто багато палива. У сильну спеку бензин має властивість розширюватись та випаровуватись, а це своєю чергою може призвести навіть до вибуху, тому в таких ситуаціях слід бути обережнішим.

Водій може отримати штраф за "неіснуюче" порушення

Раніше ми писали про те, що доволі часто українські водії стикаються із "неіснуючими" порушеннями та отримують за це штрафи. Одним із таких порушень є тріщина на лобовому склі. При її наявності працівники правоохоронних органів виписують штрафи водіям за ч. 1. ст. 121 КУпАП. Покарання за таке "порушення" складає 340 гривень.

Проте, юристи зазначають, що стаття, яку наводять представники правоохоронних органів, не передбачає штрафу за тріщину на лобовому склі. Більш того, в Правилах дорожнього руху немає такого пункту в переліку технічних несправностей, з якими не можна їздити. Отже, штраф за тріщину на лобовому склі є не зовсім законним, тому водії транспортних засобів мають повне право оскаржувати такі дії правоохоронців.

У випадку, якщо це рішення не буде оскаржено, в майбутньому ви можете зіткнутися з більш серйозними проблемами, а саме з санкцією тієї ж статті КУпАП, але вже за частиною 4. В такому випадку мінімальний штраф вже буде складати не 340, а 850 гривень.

Зазначимо, раніше ми повідомляли про те, що в Україні змінюють правила отримання водійських прав. Також ми повідомляли, що в "Дії" є корисна послуга, про яку знають не всі водії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.