Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

З першої спроби не вийде? Чому українці обурені процесом отримання водійських прав

Розповідаємо вам про те, чим саме незадоволені люди, які хочуть отримати водійські права в Україні

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Водії відмовляються платити гроші

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Все більше людей намагаються отримати водійські права, адже їздити на власному авто значно зручніше та вигідніше, ніж бути взагалі без нього. Для цього варто пройти навчання в автошколі та скласти певні екзамени. Однак не всі українці задоволенні певними факторами цього процесу.

Розповідаємо про те, що найбільше не подобається українцям під час здачі екзаменів на водійські права.

Початківці стикаються з однією проблемою і саме вона їм не подобається найбільше. Йдеться про хабарництво. За словами людей у спільноті "Права без хабарів", гроші вимагають постійно.

"Добрий день! Підкажіть, будь ласка, куди можна звернутися якщо для здачі іспиту на водійське посвідчення вимагають гроші?".

"Склала теоретичний іспит 20 з 20, почала їздити з інструктором (він же директор автошколи). Звичайно, що 40 годин не виїздили, відчуваю себе на дорозі ще не впевнено, паркування взагалі не вивчали. І нещодавно мій інструктор каже: "нам треба твою історію водіння закінчити ДО **** (певної дати), бо потім неможливо буде домовитися про допомогу, і називає суму "допомоги"".

"Вітаю, друзі! Підкажіть, будь ласка, хорошу автошколу в Одесі, де реально навчать водінню без надокучливих натяків на хабар і тп".

Та навіть не дивлячись на пропозиції, люди не погоджують платити хабарі й знаходять інший вихід із ситуації. Наприклад, змінюють інструктора, автошколу чи навіть екзаменатора.

Скільки коштує отримати посвідчення водія у 2023 році

Раніше ми вже писали про те, що загалом вартість таких занять в автошколах різниться в залежності від багатьох факторів, наприклад:

  • скільки років автошкола надає свої послуги на ринку;

  • скільки успішних іспитів було складено;

  • популярність школи тощо.

У Києві вартість теоретичних занять становить близько 6 500 гривень. Якщо українці хочуть отримати посвідчення водія в Дніпрі, то там ви за це заплатите в середньому за 5 500 гривень, а от в Одесі теоретичний курс в автошколі обійдеться в середньому у 3 200 гривень.

Наприклад, коли вам треба буде скласти іспити в регіональному сервісному центрі, то у 2023 році вартість складання теоретичного та практичного іспиту обійдеться вам по 13 гривень.

Коли ці два іспити будуть успішно складені, потрібно буде заплатити орієнтовно 254 гривні за бланкову продукцію на виготовлення посвідчення водія.

Більше іншої інформації про вартість практичних занять в автошколах країни читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми розповідали, за що хочуть карати працівників автошкіл до 4 млн гривень. Також ми писали, які дорожні знаки часто плутають водії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.