Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Навчання в автошколі: скільки коштує отримати посвідчення водія у 2023 році

Для того, аби отримати посвідчення водія, потрібно пройти певні теоретичні та практичні курси навчання в автошколі

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Навчання в автошколі невід'ємна частина отримання посвідчення водія

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Зараз все більше українців хочуть отримати водійське посвідчення. Однак, для того, щоб тримати в руках заповітний документ, потрібно кілька місяців клопітливо навчатися, відвідувати теоретичні та практичні заняття, після цього скласти іспити й в результаті отримати посвідчення водія та право керувати автомобілем.

Сайт Pro Гроші розповідає скільки коштує навчання в автошколах України у 2023 році.

Вартість теоретичних занять


Загалом вартість таких занять в автошколах різниться в залежності від багатьох факторів, наприклад:

  • скільки років автошкола надає свої послуги на ринку;
  • скільки успішних іспитів було складено;
  • популярність школи тощо.

В середньому у Києві вартість теоретичних занять становить 6 500 гривень. Термін навчання залежить від кількості відвідувань, наприклад, якщо навчатися два рази на тиждень по дві години, то, ймовірно, що за 2 місяці закінчиться теоретичний курс.

Автошколи пропонують своїм учням гнучкий розклад занять, тобто, можна обрати вечірній час в будній день або в ранковий час у вихідні. Це добре підходить для тих, хто не має змоги відвідувати заклад після роботи.

Якщо українці хочуть отримати посвідчення водія в Дніпрі, то там автошколи пропонують здобувати теоретичні знання в середньому за 5 500 гривень з вищевказаними умовами. А в Одесі теоретичний курс в автошколі обійдеться в середньому у 3 200 гривень.

Вартість практичних занять в автошколі


Зазвичай учні не одразу оплачують пакет практичних занять, адже все залежить від навичок та вмінь, які будуть здобуті в процесі навчання. Тому оплата здійснюється після кожного заняття з інструктором.

У цьому випадку все індивідуально, комусь вистачає 20 годин навчання для того, аби впевнено відчувати себе за кермом та без порушень правил дорожнього руху пересуватися містом, а комусь важче дається навчання, і цих годин недостатньо для здачі практичного іспиту. Саме тому автошколи у своєму прайсі вказують вартість за одне практичне заняття.

У Києві одне практичне заняття з інструктором коштує в середньому 500 гривень за годину. В Дніпрі практичні навички пропонують здобувати в середньому за 550 грн/год, а в Одесі одне практичне заняття обійдеться у 450 грн/год.

Вартість послуг регіонального сервісного центру


Після того, як закінчилися теоретичний та практичний курси в автошколі, майбутнім водіям потрібно скласти іспити в регіональному сервісному центрі. У 2023 році вартість складання теоретичного та практичного іспиту становить по 13 гривень.

Коли ці два іспити будуть успішно складені, потрібно буде заплатити орієнтовно 254 гривні за бланкову продукцію на виготовлення посвідчення водія.

Раніше ми розповідали, за що хочуть карати працівників автошкіл до 4 млн гривень. Також ми писали, які дорожні знаки часто плутають водії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.