Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Штрафи до 4 млн гривень: за що хочуть карати працівників автошкіл

Розповідаємо, за які порушення співробітникам автошкіл доведеться дорого заплатити

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Працівників автошкіл будуть суворо карати за певні порушення

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні хочуть запровадити покарання для співробітників автошкіл за неякісну підготовку майбутніх водіїв. Зокрема, працівників планують штрафувати та усувати від роботи.

Про це йдеться в законопроєкті №7354, який у першому читанні вже затвердили народні депутати Верховної Ради.

Про що йдеться в законопроєкті?

Автори законопроєкту пояснили, що одна з головних причин великої кількості ДТП в Україні – слабка підготовка майбутніх водіїв в автошколах. Під час перевірок МВС часто виявляються випадки порушення правил підготовки та перепідготовки водіїв.

Також виявляються порушення під час державної акредитації установ, складання теоретичного та практичного іспитів у територіальних сервісних центрах МВС.

"В результаті водії погано знають правила дорожнього руху та мають низький рівень навичок керування транспортним засобом. Все це негативно позначається на безпеці дорожнього руху", – йдеться у пояснювальній записці.

Народні депутати вже затвердили відповідний законопроєкт у першому читанні, тож тепер до нього мають внести правки. Після цього його знову винесуть до сесійної зали парламенту для остаточного голосування.

Яке пропонують покарання для працівників автошколи?

Автори законопроєкту пропонують такі штрафи для працівників автошкіл:

  • від 500 до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – за порушення під час навчання майбутніх водіїв;
  • від 1 000 до 3 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – за порушення під час складання теоретичних та практичних іспитів на отримання посвідчення водія.

Наразі неоподатковуваний мінімум доходів громадян становить 1 342 гривень, таким чином виходить, що розмір штрафу у першому випадку становитиме від 671 000 до 1 342 000 гривень, а у другому – від 1 342 000 до 4 026 000 гривень.

Крім того, працівникам, яким буде нараховано штраф, заборонятиметься протягом одного року працювати у сфері підготовки водіїв.

Зазначається, що адміністративні протоколи за вищевказані правопорушення складатиме поліція. При цьому адміністративне покарання передбачатиметься лише у тому разі, якщо у допущених правопорушеннях немає кримінальної складової, а інакше на порушників чекає серйозніше покарання та судові розгляди.

Раніше ми розповідали, що в Україні хочуть змінити принцип складання іспиту в автошколах. Також ми писали, за яке порушення водії можуть залишитися без автівки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.