Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Які позашляховики найбільше купували у першій половині 2022 року: топ-10

Автомобільні компанії за шість місяців продали вже більше 2 млн найпопулярніших кросоверів по всьому світу

Фото: Pexels, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

В списку – японскі, корейські, китайські та німецькі моделі

Фото: Pexels, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Аналітичне агентство Focus2move проаналізувало ситуацію з продажами кросоверів у за перше півріччя цього року. У 2022-му найпопулярнішим позашляховиком залишився Toyota RAV4.

Про це йдеться на сайті проєкту Focus2move.

Так, очолив рейтинг кросовер Toyota RAV4 з обсягом продажів 371 тис. одиниць (частка ринку 2,5%) і з дуже надійним відривом від другого місця. Цей автомобіль став першим позашляховиком, випущеним у Японії в 1994 році для задоволення споживчих потреб по всьому світу. Його запропонували тим, хто хотів мати переваги позашляховиків, такі як повний привід і підвищену вантажопідйомність, і переваги малих седанів, такі як маневреність і невеликі витрати палива. Популярність Toyota RAV4 не втрачена й досі.

На другому місці серед кросоверів, які найбільше продаються, опинився Hyundai Tucson з обсягом продажу 273 тис. одиниць (частка 1,8%). За ним слідує Kia Sportage з 221 тисячами одиниць (частка 1,5%).

На четвертому місці експерти розмістили Wuling Hongguang MINI EV з 202 тис. одиниць, за яким слідує Volkswagen Tiguan, що спустився на 3 позиції, його придбали 202 тис. люднй у всьому світі.

На шостому місці (піднявшись на 3 позиції) Toyota Highlander з 186 тисяч одиниць, попереду Honda CR-V (на 3 позиції нижче) з 181 тис. одиниць і Mazda CX-5 (піднявшись на 1 позицію) з 171 тисяч одиниць.

На дев'ятому місці опинився Mercedes GLC, що піднявся на 3 позиції після того, як у першому півріччі цього року його придбали 166 тис. разів. І, нарешті, BYD SONG завершує десятку лідерів з найкращими характеристиками, довівши продажі з початку року до 163 тис. одиниць та піднявшись на 32 позиції.

Таким чином, у топ-10 потрапили 4 японські, 2 корейські, 2 китайські та 2 німецькі моделі. Рейтинг найпопулярніших кросоверів у всьому світі має такий вигляд:

  1. Toyota RAV4;
  2. Hyundai Tucson;
  3. Kia Sportage;
  4. Wuling Hongguang MINI EV;
  5. Volkswagen Tiguan;
  6. Toyota Highlander;
  7. Honda CR-V;
  8. Mazda CX-5;
  9. Mercedes GLC;
  10. BYD SONG.

Раніше ми писали про найбільш високотехнологічні бренди автомобілів у 2022 році. Також сайт Pro Гроші пояснював, чому майбутнє електрокарів опинилося під загрозою.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.