Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Про це забувають всі! Як вибрати свою першу машину

Розповімо, на яке авто варто звернути увагу та що в ньому має бути

Колаж: Pro Гроші

Потрібно зрозуміти те, для яких цілей вам потрібен автомобіль

Колаж: Pro Гроші

Вибір першої машини – чималий стрес, адже треба знати, як правильно її обрати, щоб вона служила багато років, була не дуже дорогою в обслуговуванні та комфортною під час поїздок. Однак не варто забувати і про безпечне пересування.

Розповідаємо, як на що звернути увагу під час вибору свого першого авто.

Розмір салону та багажника

Ви маєте визначитися для яких цілей вам потрібен автомобіль. Адже місткість авто залежить від його розмірного класу, а зручність користування – від типу кузова. Отже:

  • якщо ви живете у великому місті, хочете економити, плануєте їздити максимум удвох, а робота або помешкання знаходяться у центральній частині міста – краще за все підійдуть маленькі міські малолітражки А- та В-класів;

  • якщо ж ви хочете статусне авто на утримання якого потрібно небагато грошей, то великий седан підійде якнайкраще;

  • для великої сім’ї краще обрати мінівен або навіть мікроавтобус;

  • для жителів сільської місцевості або любителів природи рекомендуємо пікап.

Двигун

Другий момент, який не варто пропускати при виборі автомобіля – двигун. У більшості машин на українському ринку – бензинові двигуни внутрішнього згоряння (ДВЗ). Однак не забувайте, що існують також машини з дизельними двигунами, гібриди та електромобілі.

Головна перевага бензинового двигуна в тому, що в нього проста конструкція, а тому його дешевше ремонтувати. Також в такі машини можна поставити газобалонне обладнання.

Авто з дизельними моторами підійдуть водіям, які планують довгі щоденні поїздки, адже ви будете витрачати менше пального та матимете швидший розгін. Однак, коли у вас буде 100-150 тис. км пробігу, то будьте готові до великих витрат. Причина – зношуються паливні форсунки, паливний насос високого тиску та інші елементи паливної системи мотора.

Автомобілі з гібридною силовою поєднують відразу бензиновий або дизельний двигун та електромотор. Завдяки цьому ви зменшуєте кількість шкідливих викидів у атмосферу. Але готуйтеся витратити багато грошей на обслуговування авто, адже конструкція двигуна у нього непроста.

Електромобілі працюють майже безшумно, їх потрібно менше ремонтувати, вони дешеві в експлуатації, екологічні, а ще ви економите гроші на заправці, адже в цьому плані вони значно вигідніші, ніж інші авто. Однак є кілька незручностей, а саме:

  • обмежений запас ходу;

  • висока ціна;

  • невелика кількість зарядних станцій.

Коробка передач

Якщо ви хочете їздити комфортно, то оберіть зручну для себе коробку передач. Найпоширеніший тип – механічна коробка передач, яка є досить надійною і взагалі не вибаглива в експлуатації.

Автоматична коробка передач буде вам зручнішою, якщо ви багато їздите в місті, адже передачі змінюються автоматично. Але варто буде проходити регулярне технічне обслуговування.

Роботизовані коробки-автомати. Серед них є дорогі та суперскладні коробки перемикання передач з двома зчепленнями. Вони досить швидко змінюють передачі та заощаджують паливо. А є найпростіші "роботи" з одним зчепленням – дешеві та некомфортні.

Привод автомобіля

Легкові автомобілі можуть бути передньо-, задньо-, а також повноприводними. Більшість сучасних машин мають привод на передні колеса. Це значно краще, адже у такому випадку ви зможете легше керувати машиною і вам буде простіше спрогнозувати її поведінку на дорозі.

Задньопривідні машини мають кращий розподіл ваги, а це підвищує курсову стійкість авто. А ще у них менший радіус розвороту. Завдяки цьому вам буде простіше паркуватися, маневрувати на дорозі та братимете менший радіус для розвороту.

З повним приводом ви будете впевнініше почуватися на дорозі та в поганих погодних умовах. Однак вже зараз можна помітити, що авто з таким приводом стало значно менше, ніж було раніше. Все через підвищення якості доріг у світі.

Опції

Рекомендуємо вам брати авто, де буде:

  • камера заднього виду та датчики парктроніка для контролювання габаритів;

  • системи автоматичного паркування;

  • обігрів заднього скла та бічних дзеркал;

  • круїз-контроль та обмежувач швидкості.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.