Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як залишити злодіїв ні з чим: дієві методи захисту авто від крадіжки

Розповідаємо про найпоширеніші пастки, якими користуються зловмисники для крадіжки автомобілів

Фото: Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Як врятувати автомобіль від крадіжки

Фото: Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Сучасні транспортні засоби зазвичай облаштовані деякими технічними засобами проти викрадення, наприклад, імобілайзерами, які блокують певні модулі автомобіля та перешкоджають запуску двигуна. Але власники машин мають використовувати різні способи профілактики та захисту, щоб унеможливити крадіжку. При цьому існують як дорогі просунуті системи, так і народні методи, перевірені часом.

Сайт Pro Гроші розповідає, якими пастками користуються зловмисники, щоб реалізувати злочинний задум, і як водії можуть запобігти втраті автомобіля.

Системи сигналізації

Це один з найпростіших способів захисту. Варіантів на українському ринку існує чимало, всі вони відрізняються технічними характеристиками та ціною. Дешеві пропозиції навряд чи вбережуть від крадіжки, адже аферисти давно знайшли дієві методи зламу. Втім вони здатні значно затримати шахрая чи навіть змусити його відступити, поки працюватиме звуковий сигнал.

Нові системи мають сучасну комплектацію: можливість керувати з мобільного телефону, GPS-трекер, відстеження розташування автівки, прослуховування салону, зворотний зв'язок на брелок (вібрація та сповіщення, яка саме проблема виникла) тощо.

Зазвичай сигналізація спрацьовує у наступних випадках:

  • корпус транспортного засобу отримав удар;
  • була спроба відчинити двері;
  • хтось намагався підняти капот або розкрити багажник.

Часто викрадачі користуються ситуацією, коли машина оснащена сигналізацією з автозапуском. Тобто власник може на відстані запустити мотор, і поки направлятиметься до машини з квартири в багатоповерхівці, наприклад, аферисти встигнуть проникнути в салон і відключити систему.

Залежно від бюджету автовласника можна підібрати різні варіанти рішень від крадіжки. Так, у дешевому сегменті популярністю користуються Convoy MP-50 LCD (до 2 000 грн) і Starline A63 (6 000 грн). Якщо плануєте купити систему з максимальним набором функцій, зверніть увагу на Pandora DXL 4710 (17 000-18 000 грн), вартість якої виправдовує дієвість.

Додатковий механічний захист

Підвищити захищеність автомобіля дозволяють банальні замки на кермі та педалях, блокування двигуна й інші додаткові прилади. Адже злочинці теж вдосконалюють вміння і спритність швидко знешкоджувати сигналізацію. Тож окремі незначні посилення збільшать час, який потрібно витратити шахраям. Часто вони залишають транспортні засоби, якщо розуміють, що доведеться повозитися зі зломом.

Власне, для додаткового захисту використовуйте сховані розмикачі живлення. Їх важко виявити всередині машині та доведеться попотіти, щоб знешкодити. А без цього завести двигун майже нереально. Також стануть у пригоді механічні замки на дверцята, руль і педалі. Статистика говорить, що ймовірність викрадення машини з блокатором керма знижується на 35%. Ціна корелюється від кількох сотень до кількох тисяч гривень, а вибір настільки великий, що знайти варіант для власних потреб не стане проблемою.

Наостанок, якщо не маєте коштів на купівлю дорогої сигналізації, спробуйте обманути зловмисників її імітатором. Мова про звичайні світлодіоди, які встановлюються під лобовим склом і миготять, створюючи враження роботи справжньої сигналізаційної системи. Як мінімум, це здатне відлякати злочинців-початківців.

Варто пам’ятати, що в питанні захисту від крадіжки важливу та часто вирішальну роль відіграє комплексність. Тобто зазвичай шахраї не захочуть зв’язуватися з транспортом, який вимагає значних зусиль для викрадення. Якщо на вулиці стоятимуть два автомобілі, швидше за все, ціль паде на ту модель, з якою буде менше клопоту. Тому намагайтеся застосовувати комплекс заходів для убезпечення себе від подібних пасток.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які автомобілі найбільше розчарували водіїв у 2023 році. Також ми повідомляли, які права та обов’язки водія, якщо авто орендоване.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.