Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Штрафи для водіїв суттєво зросли – за що тепер доведеться заплатити 40 тис. гривень

За одне із порушень для водіїв посилили покарання, а у окремих випадках навіть можуть позбавити права керувати авто

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Водії можуть отримати великі штрафи

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деякі українські водії можуть натрапити на серйозні штрафи. Загрожують вони тим, хто здійснить одне із грубих порушень. У такому разі зі своєї кишені доведеться заплатити понад 40 тис. гривень та навіть втратити водійське посвідчення.

Про це інформує avtosota.com.

Штраф загрожує тим водіям, які продовжують керувати автомобілем після того, як суд анулював їхні водійські посвідчення. За таке правопорушення можна отримати штраф у розмірі 20 400 гривень.

Однак в Україні вирішили посилити це покарання та оновити законодавство. Тепер тим водіям, яких повторно штрафуватимуть за це порушення, доведеться заплатити 40 800 гривень.

Крім цього, суд тепер має заборонити керувати транспортним засобом на строк від 5 до 7 років відповідно до частини 5 статті 126 КУпАП.

Покарання посилили, оскільки раніше штраф за це порушення був несуттєвим. Раніше якщо водій керував автомобілем без прав, він сплачував лише 510 гривень штрафу. Після цього деякі з порушників продовжували кататися на авто. Таке покарання не було дієвим, саме тому штрафи вирішили збільшити.

Як дізнатися про штраф через Telegram

Ми вже розповідали про зручний бот "Штрафи ПДР". У ньому можна:

  • додати автомобіль у систему програми для відстеження штрафів;
  • дізнатися про актуальні постанови та оплатити їх зі знижкою у 10%;
  • підписатися на повідомлення про нові штрафи;
  • отримати допомогу, якщо виникнуть якісь питання.

Для громадян, які звикли користуватися Telegram, цей бот може стати зручною альтернативою додаткам. Запити в ньому обробляються швидко і без затримки.

До яких цін на пальне готуватися українцям

Аналітик консалтингової компанії "Нафторинок" Олександр Сіренко в коментарі Pro Гроші розповів, що ціни на пальне в Україні незабаром можуть підвищитися ще дужче.

Експерт зауважив, що 13 вересня ціни підвищили оператори ОККО та WOG. А 14 вересня на 1 гривню подорожчало пальне й на Укрнафті. За його словами, це відбулося на фоні заяв Росії та Саудівської Аравії щодо скорочення видобутку нафти.

Раніше ми писали про те, чому українці обурені процесом отримання водійських прав. Також ми розповідали про те, що заборонили водіям на час дії воєнного стану.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.