Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як правильно обрати свій перший автомобіль: правила, які не варто ігнорувати

Існує думка про те, що першу машину потрібно купувати таку, щоб потім не було шкода, якщо вона зламається

Після навчання та успішного складання іспитів водії одразу мріють про машину. Але купівля першого автомобіля – важке та стресове завдання, тому майбутні водії можуть серйозно помилитися, коли обиратимуть автівку.

Редакція сайту Pro Гроші вирішила розповісти про правила, які допоможуть водію-початківцю правильно обрати свій перший автомобіль.

Не поспішайте з покупкою

Навіть якщо ви відчуваєте емоційний зв'язок з певною машиною, не поспішайте купувати саме її. Пам'ятайте, що це дуже важливе рішення.

Рішення купити автомобіль обов'язково має бути обдуманим, аби у майбутньому ви точно насолоджувалися від поїздок на своєму першому автомобілі.

Не ігноруйте техогляд

Не бійтеся перевірити на справність навіть авто з салону. Незалежний та досвідчений механік зможе виявити приховані дефекти та оцінити загальний стан автомобіля, який ви плануєте купити.

Визначте, який саме автомобіль вам потрібен

Не варто купувати автівку просто для того, аби вона у вас була. Тому подумайте: ви хочете надійний автомобіль, на якому будете їздити щодня, чи можливо, хочете спортивну автівку для швидкої їзди? Непогано, якщо ваш вибір відповідатиме вашому стилю життя.

Зверніть увагу на економічність автівки

Витрати на бензин неприємно вас здивують, якщо ви купували машину і проігнорували такий параметр як витрата палива. Те саме стосується і запчастин, і ремонту.

Порадьтеся з автомайстром, або повивчайте форуми, присвячені марці автомобіля, який ви плануєте купити. Там можна знайти найпоширеніші проблеми з автівкою та середню вартість їх усунення, зможете дізнатися від власників плюси та мінуси, і як машина поводитиметься в експлуатації.

А ще не поспішайте одразу ж купувати перший вподобаний вами автомобіль. Порівняйте різні моделі й так ви зрозумієте, чого дійсно хочете.

Також не забувайте про тест-драйв. Не лінуйтесь витратити трохи часу і проїдьтесь на автівці перед тим, як її купити. Так ви відчуєте авто, його характер, зручність, динаміку.

Які автомобілі найчастіше викрадали у 2023 році

Станом на кінець червня в Україні офіційно зафіксували 809 випадків викрадення транспортних засобів (на основі звернень постраждалих у поліцію). Статистика свідчить, що злодіям дуже "подобаються" автівки ВАЗ, адже цю марку викрадали 135 разів — 16,7% від загальної кількості.

Ще у переліку автомобілів, за якими полювали шахраї, такі:

  • MERCEDES-BENZ – 5,1% (41 шт.);
  • ГАЗ – З4,2% (34 шт.);
  • Volkswagen – 4% (32 шт.);
  • RENAULT – 3,1% (25 шт.);
  • ЗАЗ – 2,3% (19 шт.);
  • HYUNDAI – 2,2% (18 шт.);
  • Nissan – 2,2% (18 шт.);
  • TOYOTA – 2,й% (17 шт.).

Які авто збережуть ваші фінанси у перші 5 років експлуатації

За показником мінімальної вартості володіння протягом перших 5 років експлуатації, японські бренди Toyota і Lexus були визнані найбільш вигідними. У списку з 23 масових автомобілів, п'ять належать до марки Toyota: Corolla, Avalon, Corolla Hybrid, Sienna і Tundra.

Якщо говорити про люксові машини, наприклад про Lexus UX, Lexus NX, Lexus RX і Lexus LX, то ці автівки, на думку експертів, є найбільш вигідними з точки зору вартості володіння протягом перших п'яти років їх експлуатації.

А от серед масових електромобілів лідерство займає Nissan LEAF, а в класі преміум переможцем є Tesla Model 3.

Раніше ми розповідали про найдорожчі автомобілі у світі. Також ми писали, як зареєструвати авто з-за кордону.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.