Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Авто за ціною елітної яхти: топ-5 найдорожчих моделей машин в історії (фото)

Розповідаємо про надзвичайну п’ятірку – машини, які можуть собі дозволити тільки багатії, адже вони коштують десятки мільйонів доларів

Фото: Pexels, Mercedes-Benz. Колаж: Pro Гроші

Ціни на найбільш дорогі автомобілі всіх часів

Фото: Pexels, Mercedes-Benz. Колаж: Pro Гроші

Надзвичайно дорого коштують раритетні автомобілі. Вони рідкісні та унікальні, виставляються на аукціонах і купуються лише доларовими мільйонерами. Ексклюзивні суперкари також недешеві, але не йдуть в жодне порівняння у питанні ціни. Деякі продають дорожче, ніж елітні розкішні яхти.

Сайт Pro Гроші розповідає про п’ятірку найбільш дорогих транспортних засобів усіх часів.

Зміст
1.Ferrari 335 S 1957 року
2.Bugatti Type 57 SC Atlantic 1936 року
3.Ferrari 250 GTO 1962 року
4.Rolls-Royce Silver Ghost 1906 року
5.Mercedes-Benz 300 SLR 1955 року

Ferrari 335 S 1957 року

Традиційно великі гроші доведеться заплатити за гоночні Ferrari, особливо якщо за ними зафіксувалися успіхи. Зокрема автомобіль 335 S посів друге місце у знаменитій гонці Mile Miglia 1957 року (тоді через аварію загинули пілот і його штурман, а також 11 глядачів). Модель оснащена 4-літровим потужним двигуном і може розвинути швидкість до 290 км/год. Коштувала 35,7 млн доларів.

Ferrari 335 S 1957 року
Ferrari 335 S 1957 року
Фото: Ferrari.com

Bugatti Type 57 SC Atlantic 1936 року

Це один з найекстравагантніших авто і справжня ікона стилю серед транспортних засобів. До наших днів дійшли всього три моделі з чотирьох виготовлених. Одну продали на аукціоні за 40 млн доларів. Розробкою займався особисто Жан Бугатті. Кузов машини містить сплав магнію та алюмінію, що зробило його легким і водночас вогнетривким. Найбільша зафіксована швидкість становить 200 км/год.

Bugatti Type 57 SC Atlantic 1936 року
Bugatti Type 57 SC Atlantic 1936 року
Фото: flickr

Ferrari 250 GTO 1962 року

Автомобілів цієї моделі створили лише 39 штук, і одну продали в 2018 році за 70 млн доларів. Це машина класу гран-туризмо, який компанія виробляла з 1962 по 1964 роки для участі в перегонах FIA категорії GT3. Тоді нова модель коштувала 18 тисяч доларів, а претендента на купівлю повинен був особисто схвалити Енцо Феррарі. На тому ж аукціоні іншу Ferrari 250 GTO продали за 48 млн доларів, а в 2014 році – за 38,1 млн доларів.

Ferrari 250 GTO 1962 року
Ferrari 250 GTO 1962 року
Фото: Ferrari.com

Rolls-Royce Silver Ghost 1906 року

Завдяки створенню моделі компанію визнали елітною і прийняли до когорти брендів зі світовим іменем. Сама автівка також увійшла до списку унікальних зразків світового автопрому. Назва, що перекладається як "Срібна примара", виникла завдяки сріблястому кольору кузова і майже безшумній роботі двигуна. Новий власник витратив на транспорт 75 млн доларів та отримав машину, яка проїхала 24 000 км взагалі без поломок.

Rolls-Royce Silver Ghost 1906 року
Rolls-Royce Silver Ghost 1906 року
Фото: Rolls-roycemotorcars.com

Mercedes-Benz 300 SLR 1955 року

Різниця між першим і другим місцем у цьому рейтингу – майже подвійна. Машину визнали найдорожчою у світі, а її ексклюзивність підкреслюється відсутністю схожих моделей. У 1955 році випустили лише два Mercedes-Benz 300 SLR, до наших днів дійшов тільки один. Спорткар здатний розвинути 290 км/год, оснащений 3-літровим двигуном потужністю 310 кінських сил та 5-ступінчастою механічною КПП. Новий власник побажав залишитися анонімним і витратив на автомобіль 142 млн доларів.

Mercedes-Benz 300 SLR 1955 року
Mercedes-Benz 300 SLR 1955 року
Фото: Mercedes-benz.ua

Як доглядати за авто влітку

Правильний догляд за автомобілем є важливою частиною підтримання його ефективності на дорозі та забезпечення довгого терміну служби. В літню пору поради трохи відрізняються від зимових та осінніх, зокрема варто звернути увагу на такі рекомендації:

  • попередити перегрів двигуна допоможе належний рівень антифризу;
  • висока температура може призвести до швидшого випаровування рідини в акумуляторі, тож регулярно перевіряйте стан масла;
  • впевніться, що контакти акумулятора чисті та щільно затягнуті;
  • полірування лакофарбового покриття захистить машину від шкідливого впливу сонячних променів;
  • надмірний тиск у шинах може призвести до погіршення керованості, а низький – до більшого споживання;
  • паркуйте автомобіль в тіні чи використовувати захисний екран для лобового скла, щоб запобігти перегріву салону;
  • змащуйте дверні петлі та замки, щоб не виникала корозія.

Необхідно підтримувати транспортний засіб в хорошому стані влітку, щоб забезпечити комфортну та безпечну їзду. Пам'ятайте також про регулярне технічне обслуговування, адже від оптимальної роботи автомобіля на дорозі залежать життя і здоров’я учасників руху.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які популярні колись бренди автомобілів зникли з ринку. Також ми повідомляли, що водіям не доведеться платити за порушення ПДР і розповідали, що може врятувати від штрафу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.