Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Водії платитимуть більші штрафи за номерні знаки – деталі

Якщо ви повторите порушення, то заплатите ще більшу суму або навіть у вас можуть забрати права на кілька місяців

Колаж: Pro Гроші

Є кілька порушень, за які ви можете віддати гроші

Колаж: Pro Гроші

Водії можуть заплатити набагато більший штраф за неправильне чи незаконне використання автомобільних номерів. У Верховній Раді України відповідний законопроєкт №7365 підтримали 274 народних депутати.

Про це написав у своєму Telegram-каналі заступник комітету ВР із цифрової трансформації Олександр Фадієнко.

Він зазначив, що у частині 1 статті 121-3 КУпАП (Кодекс України про адміністративні правопорушення) передбачено покарання у розмірі 850 грн.

За що можна отримати штраф:

  • керування авто без номерів;
  • керування авто з номером, що не належить йому;
  • використання номерного знака, який відповідає встановленим нормам (перевернутого, закритого, брудного, не підсвіченого).

Нова норма передбачена частиною 2 статті 121-3 КУпАП, яка вводить відповідальність за незаконне використання спецномерів ЗСУ, Національної поліції, Національної гвардії, ДСНС та інших силових структур та спецслужб. У такому випадку ви заплатите набагато більший штраф – 1700 грн.

Якщо ви повторите порушення, то заплатите 3400 грн або навіть можуть забрати у вас права на 3-6 місяців.

Які знання врятують кожного водія-початківця

Раніше ми писали, що перед тим як сідати в авто, потрібно вивчити його і зрозуміти, як воно працює. Кожна машина схожа за принципом роботи, але відмінності є, і їх краще зрозуміти ще до того, як щось трапиться посеред дороги через їх незнання.

Насамперед, у самому салоні потрібно досконало знати, яка кнопка і який значок за що відповідає. По-друге, всі механізми працюють переважно під капотом. Розуміючи, чому і як працює кожен елемент, впевненості і відчуття контролю під час поїздок стає більше.

Також ми розповідали, чи можна заливати А-92 бензин замість А-95, і чи може електрокар замінити бензинові авто в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.