Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Виклик для водіїв: перевірте, чи добре ви знаєте правила дорожнього руху

Памʼятайте, що помилка в реальному житті може призвести до штрафу чи серйозної ДТП

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Навіть водії з досвідом можуть отримати штраф

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Аби отримати водійські права, треба вивчити чимало теорії та ще й добре здати практику. Однак навіть уже досвідчені водії можуть отримати штраф через неуважність на дорозі. Сьогодні ми розберемо приклад однієї з таких ситуацій та перевіримо ваші знання.

Сайт Pro Гроші підготував для вас задачу на знання ПДР.

Фото: Ukr.Media.

Для цього варто уважно розглянути кожну деталь на малюнку вище. Також не забувайте, що помилка в реальному житті може призвести до штрафу чи серйозної ДТП.

В першу чергу, можна помітити, що на фотографії зображений світлофор з додатковою секцією та два знаки "Поворот ліворуч заборонено" та "Головна дорога".

Знак "Головна дорога" на цю мить не відіграє суттєвої ролі, адже в нас є також світлофор, який скасовує знаки пріоритету. На ньому основна секція горить червоним. Тобто, рух прямо і праворуч заборонений. А ось ліворуч дозволений, адже горить стрілка.

Здається, що відповідь очевидна і в цьому випадку можна виконати лише поворот ліворуч та розворот. Однак це не так, адже саме поворот ліворуч заборонено робити на цьому перехресті через знак, який зображений на малюнку.

Особливо уважні водії зауважать, що знак жовтого кольору говорить про тимчасовий характер його дії. Іншими словами, можна припустити, що триває ремонт дороги. А тому до закінчення робіт поворот ліворуч заборонено. У такому разі єдиним напрямком, у якому може поїхати водій синього автомобіля, буде розворот.

Скільки коштує отримати посвідчення водія у 2023 році

Раніше ми вже писали про те, що загалом вартість таких занять в автошколах різниться в залежності від багатьох факторів, наприклад:

  • скільки років автошкола надає свої послуги на ринку;

  • скільки успішних іспитів було складено;

  • популярність школи тощо.

У Києві вартість теоретичних занять становить близько 6 500 гривень. Якщо українці хочуть отримати посвідчення водія в Дніпрі, то там ви за це заплатите в середньому 5 500 гривень, а от в Одесі теоретичний курс в автошколі обійдеться в середньому у 3 200 гривень.

Наприклад, коли вам треба буде скласти іспити в регіональному сервісному центрі, то у 2023 році вартість складання теоретичного та практичного іспитів обійдеться вам по 13 гривень.

Коли ці два іспити будуть успішно складені, потрібно буде заплатити орієнтовно 254 гривні за бланкову продукцію на виготовлення посвідчення водія.

Більше інформації про вартість практичних занять в автошколах країни читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми розповідали, за що хочуть карати працівників автошкіл штрафами до 4 млн гривень. Також ми писали, які дорожні знаки часто плутають водії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.