Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Викидам кінець? Гігант автомобільного ринку планує відмовитися від "бензинових" моделей

Відома японська компанія планує припинити випускати авто на шкідливому пальному до 2030 року

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Nissan перестане випускати машини на бензині

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

До 2030 року Nissan припинить продаж бензинових та дизельних моделей на європейському ринку. Це призведе до вилучення з асортименту дешевих автомобілів, які завжди були доступнішими за електрокари.

Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.

Також виробник не має наміру залишати альтернативи автомобілям на електриці. Зазначимо, що зазвичай автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння є найбюджетнішими серед усіх моделей з різними видами силових агрегатів.

Гарна новина полягає у тому, що Nissan планує знизити вартість своїх електричних автомобілів завдяки інноваційним конструкціям, ефективному масовому виробництву та більш доступним батареям. Крім того, вони готуються до розширення свого асортименту.

У майбутньому Nissan має намір випустити 19 абсолютно електричних моделей та додатково 8 гібридних моделей до 2030 року. Також має амбітні плани досягти 98% ринкової частки гібридів і електрокарів у продажах на європейському ринку до 2027 року.

Автовиробник планує здешевити батареї на 65% до 2028 року, що має на меті зробити електричні автомобілі більш доступними.

Виробництво "Гелендвагенів" невдовзі також завершиться

У першому кварталі 2024 року назавжди припиниться виробництво поточної моделі G-класу, відомої також як "Гелендваген". Нова версія цього легендарного позашляховика обіцяє бути ще більш технологічною та інноваційною.

"Виробництво поточного G-класу (…) закінчиться в першому кварталі 2024 року", – повідомляється у секретній документації Mercedes-Benz.

Майбутній позашляховик отримає оновлений дизайн, який буде більш аеродинамічним, а також нові, більш ефективні двигуни, які допоможуть зменшити споживання пального.

У лінійці G-Class також з'явиться електромобіль, який буде частиною суббренду EQ, призначеного для повністю електричних моделей Mercedes-Benz.

Проте, коли саме вийде ця нова, удосконалена та більше технологічна серія позашляховика, поки що невідомо.

Раніше ми писали, чи варто українцям переживати за дефіцит пального. Також повідомляли, за які порушення водіїв позбавляють права керувати авто.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.