Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Відомий виробник автомобілів припинив роботу своїх заводів: в чому проблема

Розповідаємо про те, які проблеми виникли у відомого японського виробника автомобілів

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Toyota призупинила роботу своїх заводів

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Toyota — це відомий автомобільний бренд з Японії, який кожного року випускає тисячі автівок та продає їх по всьому світі. Проте, нещодавно в компанії виникли дуже серйозні проблеми, у зв'язку з якими там вирішили тимчасово припинити роботу власних заводів.

Про це повідомляє Reuters.

Чому заводи Toyota призупинили роботу

Всесвітньо відома компанія Toyota була змушена призупинити роботу власних заводів через збої, які нещодавно трапились в системі. Повідомляється, що у зв'язку з цією ситуацією компанія не може замовити жодну комплектуючу деталь для авто, через це їй спочатку довелось тимчасово закрити 12 заводів бренду, які знаходяться на території Японії, згодом під це рішення потрапило ще 2.

Зазначимо, що за інформацією, яку пропонують в компанії, кожного дня виробник випускав близько 13 500 автомобілів лише із заводів в Японії. Проте, через ситуацію, яка склалася, Toyota зазнає серйозних збитків.

Крім того, минулого року компанія вже стикалась зі схожою ситуацією, проте тоді збої в системі стались під час численних телефонних погроз, в основному від громадян Китаю. Зараз причини цієї ситуації з'ясовуються, за попередніми даними — це ніяк не пов'язано з кібератаками.

Китайський кросовер — лідер світових продажів

Раніше ми писали про те, що китайський кросовер Haval H6 б'є всі рекорди продажів. В компанії повідомили, що за останній місяць лише на території Китаю було продано близько 65 тисяч автомобілів, а загальна цифра світових продажів вже складає близько 4 млн. Зазначимо — багато хто вважає, що таку популярність автомобіль отримав завдяки своїй екологічності, проте це зовсім не так. Адже за офіційними даними від компанії, лише кожна 6 автівка цього бренду є повністю екологічною або ж гібридом.

Крім того, Haval H6 також набирає популярності й на території України. Останнім часом цей кросовер можна все частіше бачити на вулицях великих міст. Середня вартість автомобіля базової комплектації становить приблизно 1 440 000 грн, але вартість може змінюватись залежно від вмісту машини.

Надаємо, раніше ми також писали про те, у кого не можуть конфіскувати автомобіль на потреби Збройних сил України. Також ми повідомляли про нові правила техогляду в країні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.