Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні затвердили ще одне нововведення для майбутніх водіїв – що зміниться

Нові правила стосуватимуться складання теоретичного іспиту для отримання посвідчення водія

Фото: Pexels, ЦНАП м.Львів. Колаж: Pro Гроші

Складати теоретичний іспит дозволили у ЦНАПах

Фото: Pexels, ЦНАП м.Львів. Колаж: Pro Гроші

Кабінет міністрів дозволив складати теоретичні іспити на отримання водійського посвідчення у Центрах надання адміністративних послуг. Також там можна отримати й інші послуги, які не надавалися раніше у ЦНАПах.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Якщо раніше теоретичні іспити складали у сервісних центрах МВС, то тепер це дозволили робити у ЦНАПах.

"Теоретичний іспит для отримання водійського посвідчення раніше приймали сервісні центри МВС. Тепер його можна складати у ЦНАПах, забезпечених необхідним обладнанням", – повідомили у міністерстві.

Крім того, тепер там можна замовити довідку про несудимість та отримати послуги у сфері будівництва. Серед будівельних сервісів доступні такі:

  • внесення інформації до реєстру й уточнення даних;
  • скасування містобудівних умов та обмежень;
  • коригування адреси об’єкта та виправлення технічних помилок;
  • внесення змін до будівельного паспорта.

В Україні змінили правила отримання посвідчення водія

13 липня стало відомо, що Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7354. Цим документом парламент вніс зміни у проходження теоретичної підготовки водіїв. Тепер це можна зробити самостійно та не відвідуючи автошкіл.

Якщо раніше майбутні водії повинні були проходити підготовку до іспитів в акредитованих закладах, то тепер депутати змінили ці правила. Щоб отримати водійське посвідчення, необхідно:

  • пройти медичний огляд;
  • пройти підготовку в акредитованому закладі або самостійно вивчити теоретичні правила з навчальної програми.

Тобто відтепер українці матимуть право самостійно вивчити правила дорожнього руху, після чого їх повинні допустити до складання теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС або у ЦНАПі на рівних правах з учнями автошкіл.

Однак при цьому майбутні водії обов'язково повинні пройти курси з водіння в автошколі. І лише після цього скласти практичний іспит в сервісному центрі та отримати водійське посвідчення. Автори законопроєкту вважають, що у такий спосіб вдасться забезпечити належне навчання водіїв та досягти безпеки на дорогах.

Раніше ми пояснювали, яким транспортом можна керувати з 16 років. Також ми розповідали про те, що для водіїв в Україні з'явилися нові правила.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.