Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрнафта готується до блекауту: які АЗК працюватимуть у випадку відключень електроенергії

Наразі компанія закупила 111 генераторів потужністю від 20 до 60 кВ, які дозволить збільшити кількість АЗК, працюючих без світла, та пунктів незламності

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

АЗК стануть пунктами незламності

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Незабаром почнеться зима. Українці активно готуються до можливих масованих ракетних атак і, як наслідок, тривалих блекаутів. АЗК вже цієї зими стануть пунктами незламності в Україні та зможуть обслуговувати українців під час відключень світла.

Про це повідомляє Укрнафта.

Зазначається, що 290 заправок Укрнафти по всій території України будуть обслуговувати українців у разі відключення електроенергії. А от 47 АЗК вже працюють у режимі Пунктів незламності й готові приймати клієнтів.

"Кожен із "пунктів незламності" обладнаний додатковими генераторами, щоб відвідувачі могли зігрітися, випити гарячого чаю чи кави, та точкою доступу до інтернету, щоб зарядити мобільні телефони, зв'язатися з близькими", – йдеться у повідомленні.

Перелік АЗК, які можуть працювати під час відключень електроенергії можна подивитися за посиланням.

Зі списком "пунктів незламності" можна ознайомитися за посиланням.

НБУ готується до блекаутів

Цієї зими у разі блекауту понад 53% банківських відділень в Україні будуть функціонувати протягом не менше трьох діб.

Зазначається, що вже зараз у мережу Power Banking входять близько 2360 відділень у понад 380 населених пунктах на всій контрольованій території України. Це понад 53% від загальної чисельності функціонуючих відділень. 75% цієї мережі припадає на відділення системно важливих банків (їх наразі 15).

Якщо вас зацікавила ця інформація, то більше деталей ви можете дізнатися у нашому матеріалі за посиланням.

Чи варто економити зараз світло

Ми вже писали раніше, що в енергосистемі було зафіксовано дефіцит електроенергії. Особливо гостро він відчувається у вечірні години, коли споживання електроенергії значно зростає.

Причинами цього називають недостатність обсягів імпорту електроенергії з ЄС, підвищену аварійність блоків електростанцій та збільшення споживання через похолодання.

Зменшення температури повітря призвело до додаткового навантаження на електростанції, частина енергоблоків яких, все ще відновлюється після влучань російських ракет та дронів. А ті, що вже вдалось відремонтувати, не можуть нести таке ж навантаження, як до пошкодження.

Тому наразі Укренерго закликає українців ощадливо споживати електроенергію протягом доби.Також громадян просять не вмикати одночасно потужні електропристрої, вимикати світло в порожніх приміщеннях та переносити прання на нічні години.

Раніше ми розповідали, скільки українців зможуть користуватися інтернетом під час тривалих відключень світла взимку. Також ми розповідали, як мінімізувати витрати електроенергії на кухні під час готування їжі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.